loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

"Un Nadal a 40 graus", la nova proposta del cicle de música antiga TAU

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 02 de gener de 2014

El cicle de música antiga de Tarragona, TAU, celebrarà el divendres 3 de gener el segon dels quatre concerts inclosos dins de la programació. "Nadal a 40ºC", que és com s'ha anomenat al concert, tindrà lloc a 2/4 de 10 de la nit al Seminari de Tarragona.

El cartel complet. /Ensemble O Vos Omnes

Una imatge de cartell. /Ensemble O Vos Omnes

Tal i com marca la filosofia del cicle, abans del concert s'oferirà una conferència on s'explicarà l'origen i el context musical de les obres que sonaran entre les parets del l'emblemàtic Seminari tarragoní. En aquesta ocasió l'encarregat de presidir la conferència serà el musicòleg i director de l'Auditori de Barcelona, Joaquim Garrigosa.

Es tracta d'un concert que buseja en els orígens en els orígens del villancico o nadala, un gènere del Renaixement i el Barroc de temàtica nadalenca... a ritme de guaracha!

Els concerts del TAU

Els concerts TAU, aniran acompanyats, per aquell que ho desitgi, per una conferència i posterior debat sobre la música del concert. Aquestes xerrades contribuiran a la millor comprensió del programa i, per tant, ajudaran a gaudir més de la música de compositors com Bach, Telemann, Guerrero o Schütz. Les xerrades aniran a càrrec de Xavier Pastrana (director de l'Ensemble O Vos Omnes) i d'experts en les matèries claus per a entendre el programa en qüestió (musicòlegs, historiadors, teòlegs..).

L'acte comptarà amb la presència de Joaquim Garrigosa (director de l'Auditori), Rosa Tamarit (professora de la Universitat Rovira i Virgili), Manuel M. Fuentes (Historiador i director de l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona) o Lluc Torcal (físic i prior del Monestir de Santa Maria de Poblet) i podrem gaudir de les seves explicacions i també conversar amb ells abans del concert.

La programació del cicle consta de 4 concerts amb programes com "Un Nadal a 40º", amb música barroca del Vell i del Nou Món o "La foguera de les vanitats", un repàs musical d'un intens moment històric a la Florència del segle XV on es van cremar llibres, música... i persones. També tindrem ocasió de sentir per primer cop a Tarragona vilancicos de Joan Pau Pujol, mester de capella de la catedral de Tarragona a finals del segle XVI. Aquests concerts es faran al Pati del Seminari, recentment restaurat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar