loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Tarragona juga al parxís amb les places d'aparcament

El Circ Ciutat divendres, 04 de gener de 2013

Blanc, blau, verd, groc i taronja. Quasi un taulell de parxís, o el que és el mateix, el sòl urbà de Tarragona amb les diferents modalitats i tarifes d'aparcaments. Només sis mesos després de posar-lo en marxa i d'enorgullir-se dels grans beneficis que tindria per a la zona, l'Ajuntament ha anunciat ara que el pàrquing dissuassiu taronja situat al principi de l'avinguda Països Catalans, en una de les entrades a Sant Pere i Sant Pau, passarà a ser gratuït.

Una imatge del carrer Bach, als Músics. Serà l'unic que continuarà pintat de verd. / circdetarragona.com

I quins són els motius? Doncs, que l'índex d'ocupació ha estat baixíssim, molt per sota de les previsions més pessimistes, encara que des de l'àrea de Mobilitat, l'argument és que "gràcies a una revisió de les funcionalitats de les diferents regulacions en algunes zones" han decidit retirar els parquímetres. L'entorn del Campus universitari de Sescelades guanya 143 places perquè els estudiants i treballadors de la URV puguin deixar els seus vehicles a cost zero.

Amb la mesura de gràcia, el consistori explica que a la ciutat ja hi ha més de 1.500 places blanques, però no diu que cap de totes està al centre, sinó als barris, principalment a Bonavista, on hi ha un gran aparcament dissuassiu amb capacitat per a 900 vehicles. Tampoc no concreta si en les 1.529 places gratuïtes s'inclouen les dels carrers del centre i de la Part Baixa que encara no s'han pintat de verd i blau, però que s'haurien de pintar d'aquí a la primavera.

Als Músics, de verd a taronja

També hi ha hagut canvis al barri dels Músics, la primera zona que es va inundar de places verdes l'agost de l'any passat. Ara s'hi crearan 397 places taronja (a excepció del tram del carrer Bach més proper a la Part Alta), fruit de les demandes que li han fet arribar diferents col·lectius de treballadors. També de les de veïns i veïnes d'aquesta urbanització, que defensaven que els treballadors de la zona havien de poder aparcar sense haver de sortir de la feina cada dues hores a posar un nou tiquet. També passen de verd a taronja 18 places d'aparcament més al passeig Torroja, en el tram que va des del Col·legi Sant Pau a l'avinguda Maria Cristina, tot i que aquestes places, ara taronja, podran ser utilitzades pels residents a un preu de 0,40 cèntims d'euro al dia.

La tarifa taronja en aquest àmbit passa de ser de 2,90 euros un màxim de dues hores a 2,30 euros tot el dia. Els treballs de pintura començaran la setmana que ve.

La distribució de places d'aparcament queda de la següent manera:


APARCAMENTS SENYALITZATS GRATUÏTS
Cementiri: 170 places

Bonavista: 900
Francolí: 140
Miracle: 158
Arrabassada: 161
Països Catalans (SPiSP): 143

LLARGA ESTADA A PREUS REDUÏTS (ZONA TARONJA) (2,30 euros/dia)
Joan Fuster: 135
Davant Col·legi Sant Pau: 35
Joan XXIII: 92
Tabacalera: 222
Passeig Torroja (entre Col·legi Sant Pau i Av Maria Cristina): 18
Barri Músics (excepte tram superior de Bach): 397


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar