loader
menu

CIUTAT

El Govern torna a esquivar el deute amb les farmàcies: la factura ja és de 24 ME

El Circ Ciutat dimecres, 08 de gener de 2014

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) critica que el passat dia 5 de gener, el Govern va tornar a deixar de pagar a les farmàcies. Concretament havia d'abonar, a les farmàcies de la demarcació de Tarragona i Terres de l’Ebre 11,8 milions d’euros corresponents als fàrmacs dispensats al novembre de l'any passat.

Els farmacèutics de les comarques de TGN, durant la manifestació de finals de l'any passat. / circdetarragona.com

Aquesta factura juntament amb la factura que el dia 5 de desembre -en concepte de medicaments d'octubre- havia de pagar la Generalitat, fa que el deute amb les farmàcies de la província de Tarragona sigui d’uns 24,7 milions d’euros.

Calendari de pagaments
La Generalitat es va comprometre a finals d'any a regularitzar els pagaments durant el 2014, després de que el 20 de novembre els farmacèutics cobressin els tres mesos de retard per mitjà del pagament a proveïdors del Govern espanyol.

El mes de setembre del 2013 es va cobrar amb data 31 de desembre i, per tant, amb un retard de 55 dies. Les farmàcies reclamen que es compleixi amb la Llei de morositat i que el compromís de regularització dels pagaments durant el 2014 es tradueixi en dates concretes.

La subdelegada del Govern de l'estat a Tarragona, Llanos de Luna, va haver de reaccionar a la protesta massiva dels farmacèutics el passat 7 de novembre i es va comprometre a fer-se càrrec de les factures que la Generalitat devia als seus proveïdors, entre els quals es troben els farmacèutics. La màxima representant del govern espanyol al País va assegurar, però, que l'ordre de pagament l'hauria d'establir la pròpia Generalitat.

El col·lectiu de farmacèutics torna a mostrar la seva beligerància amb la deixadesa per part de l'administració.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar