loader
menu

Ballesteros només cedirà les dades del padró per a la consulta si no vulnera la llei

Sergi Casado dijous, 09 de gener de 2014

Després de l'enrenou que van generar les declaracions de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, a la Cadena SER, en què assegurava que no cedirà les dades del padró municipal per a la consulta sense l'autorització de l'estat espanyol, avui les ha matisat.

Ballesteros, al pati Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona. / circdetarragona.com

L'alcalde Ballesteros, en una imatge d'arxiu. / circdetarragona.com

El batlle tarragoní ha reiterat que és partidari d'una consulta "legal i acordada" i ha aclarit que "si qui té la competència sobre la propietat del cens ens autoritza, ho faré" (cedir les dades), "però si no, no ho faré". És a dir, que si hi ha una llei que ho ampara, com ara la futura llei de consultes que està preparant el Govern de la Generalitat, l'alcalde de Tarragona ha obert la porta a la cessió de les dades del padró perquè es pugui elaborar un cens per a la consulta programada, a priori, pel proper 9 de novembre.

Ballesteros ha afegit que "el que no faré és arriscar-me a cedir aquestes dades", tot explicant que si ho fes, podria incórrer en un delicte, ja que vulneraria la Llei de Protecció de Dades.

D'aquesta manera, finalment Ballesteros ha coincidit amb el que va afirmar inicialment l'alcalde de Lleida, també socialista, Àngel Ros, d'un tarannà molt més partidari del procés sobiranista que no pas el seu homòleg de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar