loader
menu

Els partits més sobiranistes carreguen contra l'actitud de Ballesteros

El Circ dijous, 09 de gener de 2014

El grup municipal de CiU, el Consell Comarcal del Tarragonès (governat també per CiU9, Esquerra Republicana de Catalunya i la CUP de Tarragona han carregat contra l'alcalde Ballesteros per les seves declaracions en què condiciona el lliurament de les dades del padró municipal a que hi hagi una llei que l'ampari.

El cap de llista d'ERC per Tarragona a les properes municipals, Pau Ricomà, el dia de la Via Catalana. / circdetarragona.com

Des del grup de CiU es lamenta que "el desig de milers de tarragonins i tarragonines s’ha vist de nou decebut per l’actitud de Ballesteros. Fent un seguidisme absurd de les directrius del PP, Ballesteros es col·loca de nou al costat dels que tenen por d’escoltar la veu dels ciutadans. És decebedor i preocupant que l’alcalde de Tarragona situï a la nostra ciutat com a punta de llança de les polítiques del PP, enlloc de treballar per a que els milers de ciutadans que el dia 11 de setembre ompliren de gom a gom els carrers, de la ciutat puguin ser escoltats.

Victòria Forns ha declarat que “la precipitació no és el que necessita un debat tant seriós i de calat com és aquest. L’alcalde ha comés un greu error en situar-se al costat d’Alicia Sánchez Camacho fins i tot abans que el propi representat del PP a la ciutat. Amb les seves declaracions l’alcalde Ballesteros nega legitimitat a les lleis que adopta el parlament de Catalunya, fins i tot abans de que siguin aprovades".

Consell comarcal del Tarragonès (CiU)

El Consell Comarcal del Tarragonès, governat per CiU i presidit pel també regidor nacionalista Fede Adan, tampoc s'ha estalviat crítiques cap a l'alcalde tarragoní: "Ballesteros no ha de tenir por a la democràcia, i li recordem que tot el procés cap a la consulta, avalada per una gran majoria de catalans, és una clara mostra de radicalitat democràtica. Ara és el moment de buscar solucions i opcions per tal que la ciutadania pugui votar. La preocupació en aquests moments sobre el padró municipal és simplement voler sumar-se a una polèmica que avui per avui no existeix."

Per a Adán, "el discurs de la por i de la negació contínua, tant explotat pel Partit Popular, no ha de fer calat entre els nostres ajuntaments, ja que en cap moment des del govern de la Generalitat s'ha plantejat anar en contra de la legalitat establerta, ans tot el contrari, com demostra la voluntat d’establir tots els ponts de diàleg. És del tot evident que Ballesteros vol que la gent voti sobre el seu futur, però el que no pot fer és donar o treure sustentació jurídica quan encara s'ha de definir com es portarà a terme legalment la consulta".

Una falta de respecte als ciutadans, segons ERC

"Les declaracions de Ballesteros afirmant que es negarà a facilitar el padró municipal en cas que la Generalitat li sol·liciti, a efectes que els ciutadans de Tarragona puguem exercir el dret a expressar la nostra posició respecte a la sobirania de Catalunya, només es pot entendre com una falta de respecte als ciutadans i al seu dret democràtic més bàsic, el de votar", ha manifestat el cap de llista republicà a Tarragona, Pau Ricomà.

Ricomà també ha explicat que "que els tarragonins volem participar en la decisió sobre el futur del nostre país és una realitat contrastada en tots els estudis d’opinió. Quan Ballesteros des del primer moment es posa al costat del PP i de tots els que volen posar obstacles a què els ciutadans siguin consultats, estan impedint que els ciutadans de Tarragona puguem participar cívicament i responsable en un procés democràtic irreversible".

Finalment, Ricomà ha manifestat que "com alcalde d’un municipi de Catalunya es deu al compliment de les lleis relacionades amb el món local, les quals són competència de la Generalitat de Catalunya, i si aquesta li sol·licita el padró en base a una legislació catalana, l’alcalde tarragoní no té perquè demanar permís a l’Estat espanyol".

La CUP veu actitud antidemocràtica

La CUP de Tarragona ha denunciat “l’actitud antidemocràtica” de l’alcalde de Tarragona “de negar-se a deixar les dades del padró municipal per tal de desenvolupar la consulta democràtica”. La candidatura independentista no critica “la seva actitud espanyolista, legítima com qualsevol altra”, sinó “la seva negativa” a deixar celebrar “lliurement” la consulta acordada per la majoria de partits del Parlament català.

“Avui, l’alcalde de Tarragona s’ha arrenglerat amb les propostes de la dreta i de l’extrema dreta espanyolistes, ha seguit les indicacions de Sánchez Camacho i s’ha convertit en un escolanet aplicat de les ordres de l’espanyolisme antidemocràtic que nega la possibilitat d’opinar o de decidir”, afirma.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar