loader
menu

CIUTAT

Els residus químics de Síria passen de llarg Tarragona, però no Constantí

Sergi Casado Ciutat dijous, 09 de gener de 2014

Ara fa quasi un mes, en concret el passat 13 de desembre, el diario Publico.es va publicar que una empresa ubicada al Port de Tarragona s'hauria ofert per acollir residus químics procedents de Síria. En la mateixa informació s'explicava que els Estats Units havien demanat al govern espanyol un port per poder-hi deixar residus de l'arsenal químic del règim del llavors president sirià Bashar Al Assad.

Font:www.sp.ria.ru

Tot i que alguns mitjans locals se'n van fer ressò, el cert és que no se li va fer gaire cas. Quasi un mes després, la portada d'El Periódico del 9 de gener també reflectia el mateix assumpte com a tema general d'obertura. En aquest cas, la petició nord americana al govern espanyol es personificava en el president Obama i Rajoy. Segons aquesta informació, el govern del PP ja hauria refusat la proposta, tot i que no es descarta que Obama li pregunti en persona, durant la visita de Rajoy a la Casablanca del pròxim 13 de gener.

Davant la magnitud de la notícia, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha convocat una roda de premsa d'urgència a l'Ajuntament. Ha negat de manera rotunda i ferma que la notícia sigui certa. "No hi ha cap contacte institucional, ni formal, ni cap trucada, ni cap persona s'ha posat en contacte amb el Port de Tarragona. Només és un rumor. No hi ha res de res. Ni oficial, ni oficiós", ha confessat Ballesteros.

Davant la insistència dels periodistes presents, que en aquest cas també amb molts més mitjans d'abast estatal, l'alcalde tarragoní s'ha referit amb un "ja en parlaríem" sobre la possibilitat que l'arribada d'armament químic sirià sigui real.

Si la intervenció de Ballesteros havia estat cap a les onze del matí, cap al migdia la majoria dels partits politics han expressat el seu rebuig a aquesta possibilitat. Fins i tot, ICV recorda que la seva diputada Hortènsia Grau ja ho va preguntar a finals de l'any passat. L'Autoritat Portuària de Tarragona també ha negat la notícia.

A quarts de set del vespre, El Periódico ha contraatacat, i ha publicat que l'empresa Grecat, de Constantí, s'ha ofert per emmagatzemar part dels residus procedent de la destrucció d'armament a Síria.

L'empresa Grecat (Gestió de Residus Especials de Catalunya SA), que disposa d'un centre de tecnologia punta a Constantí (Tarragonès) per al tractament de residus perillosos, ha confirmat avui que està estudiant la possibilitat de tractar part d'aquests residus. Grecat és l'empresa concessionària del servei públic d'incineració de residus perillosos de Catalunya i utilitza l'únic forn rotatiu que hi ha a Espanya per tractar-los, segons informa la mateixa empresa al rotatiu.

La batalla política està servida.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar