loader
menu

CIUTAT

Neix una plataforma en defensa dels conills de la rotonda de Països Catalans

El Circ Ciutat dijous, 09 de gener de 2014

La rotonda dels conills i d'altres bestioles peculiars de la rotonda de l'avinguda Països Catalans ja forma part del barri. No fan mal a ningú i la seva presència tampoc ha provocat cap accident. Però l'Ajuntament vol anar eradicant, de mica en mica, la colònia de conillets d'índia. Ho han anomenat Pla per buidar la rotonda.

Un dels conills que viu a la rotonda. / circdetarragona.com

Un dels conills que viu a la rotonda. / circdetarragona.com

Una de les bestioles. / circdetarragona.com

Una de les bestioles. / circdetarragona.com

Una de les bestioles. / circdetarragona.com

Això és el que denuncia un nou col·lectiu creat per defensar l'espai que enllaça el barri de Sant Pere i Sant Pau amb els accessos al centre. Es tracta de la Plataforma Iniciativa Animalista i l'Associació Animalista Libera!, que vetllarà per mantenir l'actual fauna a la rotonda.

El Circ ja s'hi va passejar a principis d'estiu, junt amb veterinari, en un reportatge titulat "Tarragona: una ciutat molt animal". Una de les raons per les quals la població de la rotonda podria crèixer a una gran velocitat, ja que les femelles entraven en l'època de zel cada setze dies. Fa un parell de dies, el digital Tarragona 21 va explicar que el consistori vol disminuir la fauna de la rotonda.

El comunicat de la plataforma

"Des de fa temps a la rotonda de l’Avinguda dels Països Catalans de Sant Pere i Sant Pau viuen conills d’Índies. Aquests animals han estat abandonats sense escrúpols pels seus "propietaris": els únics culpables i responsables d'aquesta situació que podem dir que s'ha resolt de manera favorable pels animals que ara viuen a la rotonda.

La seva presència no provoca cap dany a la vegetació ni a l’estructura de la rotonda, i no suposen un problema sanitari, més bé al contrari, ja que les veïnes i els veïns estan contents de poder contemplar aquest petit i curiós refugi urbà que s'ha creat.

Però ara l’Ajuntament de Tarragona pretén, mitjançant el que han anomenat un pla per buidar la rotonda per tal d’evitar “conseqüències dramàtiques relacionades amb el trànsit”. Decisió que ha sorprès i que preocupa a moltes persones.

Els animals portaven anys instal·lats a la rotonda i mai ningú els ha vist sortir voluntàriament; és a dir, que en el cas que tingués lloc qualsevol problema de circulació, això es generaria per la distracció o la imprudència dels conductors i no per causes relacionades amb el comportament dels animals.

Les associacions relacionades amb la protecció animal i les persones conscienciades al respecte, sabem, per una part, que tancar un animal que ha conegut la llibertat en una gàbia de dimensions reduïdes és un acte cruel, i que actualment no hi ha adoptants disponibles on emplaçar els animals.

L’Ajuntament explica que ha encarregat la gestió de la reubicació i la reinserció dels animals a la Protectora d’Animals de Tarragona però aquests centres no estan preparats ni tenen el personal format necessari requerit per acollir i donar una bona qualitat de vida a aquests animals.

Per tot això, sol·licitem a l’Ajuntament de Tarragona que:

- es replantegi la retirada parcial d’animals o el buidat total de la rotonda com es comenta a l’article i es permeti que els animals continuïn vivint a la rotonda.

- i en cas de portar endavant aquest pla d’eradicació, s'informi públicament de tot el procés, de les condicions i de la situació dels animals en el centre, dels controls veterinaris externs, i del programa d'adopció amb els resultats i seguiment.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar