loader
menu

CIUTAT

Constantí s'oposa a l'arribada de residus químics de Síria

El Circ Ciutat divendres, 10 de gener de 2014

Davant les informacions aparegudes a diversos mitjans de comunicació, i en les que s’afirma que GRECAT, l’empresa concessionària del servei públic d’incineració de residus especials ubicada a Constantí, està estudiant la possibilitat de tractar part dels residus procedents de la destrucció d'armament químic a Síria, l’Ajuntament de Constantí vol deixar clar que s’oposarà de manera total i absoluta a aquesta possibilitat i s’ha mostrat convençut que aquests residus no vindran a parar a Constantí.

Una imatge de les instal·lacions de la incineradora Grecat. / www.tarragonaradio.cat

L’alcalde, Josep Maria Franquès, ha afegit que la Generalitat de Catalunya, que té la titularitat de la planta incineradora, no ha rebut cap petició per tal de fer-se càrrec del tractament d’aquests residus. Franquès ha assenyalat també que li consta que la llicència d’activitats de la planta incineradora no contempla ni empara el tractament d’aquest tipus de residus provinents d’armament químic, segons li ha comunicat la mateixa Agència de Residus de Catalunya.

L’alcalde ha afegit que la Subdelegació del Govern a Tarragona ja ha deixat clar en un comunicat que el Port de Tarragona no acollirà residus químics sirians i que el Govern dels Estats Units no ha traslladat cap petició al Govern d’Espanya al respecte.

Finalment, Franquès ha reclamat a la Generalitat que no ha de permetre que la planta incineradora prengui part en el procés de tractament d’armament químic i ha reiterat una vegada més que el seu ajuntament s’hi oposarà frontalment.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar