loader
menu

CIUTAT

La preselecció del Tarragona dtapes d'enguany torna a generar polèmica

Sergi Casado Ciutat dilluns, 13 de gener de 2014

El procés de preselecció del sisè certamen gastronòmic Tarragona dtapes ja ha començat. I també la polèmica. El propietari del bar Petit Tarraco, situat al carrer Rovira i Virgili, ha tornat a quedat exclòs de la ruta d'enguany, tot i que les raons esgrimides per la Cambra de Comerç de Tarragona, que és qui l'organitza, no l'han convençut. És més, li han provocat una gran indignació.

Font: cedida

Els motius pels quals la Cambra ha decidit deixar fora un dels bars amb més renom de la ciutat, situat en ple centre són "per no trobar-se dins de les àrees de promoció". Això és el que diu el document rebut per Juan Carlos Martínez, propietari de l'establiment, qui ja l'ha penjat al seu mur personal de facebook. "Altres anys ni m'han contestat, però amb el que m'han dit ara estic indignat", relata Martínez, que recorda el gran número de tarragonins que ja venen a tapejar al seu local.

La Cambra és conscient de que l'exclusió no agrada a cap dels bars que es presenten cada any, però insisteix que hi ha diverses condicions que s'han de complir per participar, i que, en el cas del Petit Tarraco, no es compleixen. "No està dins de cap dels tres grans nuclis del Tarragona dtapes i per la seva pròpia situació queda allunyat del centre", assegura Teresa Prat, de la Cambra de Comerç, qui està convençuda que si l'incloguessin, els resultats no serien satisfactoris per al restaurador perquè notaria els efectes d'estar lluny de la zona on es concentren la resta de bars.

Les tres zones definides són la Part Alta (des de la plaça de la Font cap amunt), el Serrallo (només locals que estiguin dins del barri mariner, un cop passat el pont de la Petxina) i la zona centre; sens dubte, la més complicada de delimitar. Segons Prat, abarcaria des la rambla Nova, a l'alçada de la Font del Centenari fins el Balcó del Mediterrani, junt amb els bars dels carrers que hi ha pujant a mà dreta, principalment els del voltant del Mercat Central. Des de la Cambra s'assegura que "perquè el Tarragona dtapes funcioni ho has de tenir tot molt concentrat, perquè si no, la gent no hi va", insisteix Prat.

En els darrers anys moltes altres zones de la ciutat també han reivindicat poder entrar en el selecte grup de 43 establiments, com ara alguns dels voltants de l'Hospital Joan XXIII o de l'avinguda Catalunya, però, de moment, la Cambra no ha variat les seves condicions. L'any passat, "el Racó del Pescador", al Serrallo també va protestar perquè, segons el seu parer, la seva tapa va ser exclosa perquè incloïa una estelada.

El sisè Tarragona dtapes se celebrarà arrencarà la segona quinzena de maig.


Documents

carta petit tarraco dtapes


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar