loader
menu

El pla alternatiu a la consulta sobiranista arrenca amb força

Sergi Casado dilluns, 13 de gener de 2014

Empleant llenguatge cinematogràfic, caldria dir: dels directors de la Via Catalana, ara arriba Signa un vot per la Independència. El cap de setmana passat es van instal·lar als carrers i places de diferents llocs del país tot un seguit de taules perquè els catalans, després de l'11 de setembre, es tornessin a expressar en favor de l'alliberament nacional. De xifres, però, se'n parlarà d'aquí a uns dies.

Una imatge d'una de les parades instal·lades a la rambla Nova de Tarragona. / josep maria grau

Una parada a la rambla Nova. / circdetarragona.com

Tarragona va ser una de les ciutats escollides i, en opinió del coordinador de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Tarragona, Albert Cortés, la prova ha servir per tornar a copsar l'estat de la ciutadania envers el procés sobiranista.

D'ara en endavant, la campanya impulsada per l'ANC s'estendrà per la resta del país fins a la primavera, quan es preveu un nou acte massiu com el del cap de setmana passat. S’han superat les expectatives de l’organització ja que diverses assemblees territorials han hagut de reposar el material al quedar-se sense butlletes davant l’elevat nombre de peticions.

La coordinadora del projecte, Rosa Alentorn, ha destacat la “molt bona rebuda” de la campanya i la“tranquil·litat i normalitat” amb què s’ha viscut la recollida d’aquest cap de setmana, sense incidents remarcables. “Estem superant totes les previsions”, ha explicat la membre del Secretariat Nacional de l‘ANC. Alentorn ha afegit que “això no s’acaba aquí” ja que continuen les parades i la recollida de signatures pel país , i ha anunciat ja que “hi haurà una segona recollida massiva de cara a la primavera”.

El Pla B a la consulta o eleccions per capítols

La campanya Signa un Vot per la Independència va començar el juny del 2013 i, des d’aleshores, ha passat per una primera fase pilot, per tal d’acumular experiència i millorar el reglament que permet efectuar la recollida d’instàncies amb totes les garanties jurídiques. En aquest aspecte, el coordinador tarragoní de l'ANC, Albert Cortés, reconeix que la campanya també es podria considerar unes eleccions per capítols, ja que "en cas de litigi, cadascuna de les signatures podria comptar com un vot". De totes maneres, "tant de bo ho haguèssim de llençar a la brossa", insistint que la gran prioritat és que se celebri la consulta convocada pel 9 de novembre.

De l’octubre al desembre del 2013 va desenvolupar-se la fase d’extensió del projecte, creant l’estructura organitzativa necessària arreu del territori; i amb el 2014 ha arribat la recollida massiva d’instàncies. El projecte es basa amb el dret fonamental de petició, a través del qual els catalans demanen al Parlament la convocatòria de la consulta sobre la independència i, en cas que la seva celebració no sigui possible, insten als seus representants electes a que declarin la independència d’acord amb la legislació internacional.

Des de l'Assemblea Nacional Catalana de Tarragona volem donar les gràcies a tots els tarragonins que en un nombre molt gran han donat suport a la campanya signa un vot, i han fet possible que poguessim qualificar com un gran èxit aquesta primera recollida massiva de cap de setmana de la campanya en tots els punts distribuits per la ciutat. Volem destacar el bon ambient i l'absència de cap incident remarcable en el global de les dues jornades. Cal dir que la campanya segueix en els propers mesos, i no dubtem de la resposta de la ciutat amb el desig de poder votar en una consulta democràtica, i si al final els impediments no ho fessin possible validar aquesta declaració unilateral amb la força del seu vot.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar