loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

L'estadi del Nàstic estrenarà tribuna i s'ampliarà pels Jocs del Mediterrani

Sergi Casado Ciutat divendres, 04 de gener de 2013

L'austeritat ha impedit que Tarragona estreni un gran estadi pels Jocs del Mediterrani de 2017. Això ha motivat que la intenció del comitè organitzador sigui reformar l'actual, és a dir, el Nou Estadi del Nàstic. L'actuació principal se centraria en la tribuna, que aniria a terra i se'n construïria una de nova. L'obra, que és un dels projectes contemplats dins del Pla Director dels Jocs, permetria ampliar el terreny de joc, que ara té unes dimensions de 102 x 67 metres.

Al fons, la tribuna del Nou Estadi de Tarragona. /circdetarragona.com

No només es guanyaria terreny de joc per la pràctica del futbol, sinó que també s'incrementaria l'espai entre la graderia i la gespa. La raó d'aquestes modificacions es deuen a que l'estadi tarragoní serà l'escenari de les cerimònies d'inauguració i de cloenda dels jocs (els que haurien de tenir més repercussió mediàtica), així com de la competició de futbol, una de les que, a priori, ha de tenir més espectadors. D'altra banda, les deficiències estructurals de la instal·lació (inaugurat l'any 1972) aconsellen a dur a terme reformes en aquesta zona del camp, visiblement envellit.

El projecte, que forma part del Pla Director dels jocs i que encara no està aprovat, podria rebre el vistiplau de tots els membres del comitè organitzador en la reunió que tindran el proper 10 de gener, en la qual es posarà el fil a l'agulla a moltes de les actuacions que s'han d'engegar amb motiu dels Jocs, i entre els quals està decidir on s'ubicarà la vila olímpica. Tot i això, cadascun dels moviments i dels projectes treballats pel comitè ja han estat comunicats, tant al Comitè Olímpic Espanyol (COE), al Consejo Superior de Deportes (CSD) i al Comitè Olímpic dels Jocs del Mediterrani.

L'obra suposaria ocupar part del terreny que ara mateix hi ha just al darrere de la zona de tribuna, que funciona com a carrer entre l'estadi i un dels camps d'entrenament de la primera plantilla. A més, en el cas que finalment tiri endavant la idea es culminaria la reforma del Nou Estadi, ja que l'any 2006, el de l'ascens a primera divisió del Nàstic, ja es va reformar la graderia de preferent, i el gol de mar (el de la zona sud), afectat per al·luminosi, també està en perfectes condicions.

A més, el recinte tarragoní també disposa del servei UCO (Unitats de Control Organitzatiu), que ja funciona des de fa anys, com van assegurar fonts del club, en compliment del que estableix la Lliga de Futbol Professional, de la qual l'equip grana n'està exclòs després del descens a segona B.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar