loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El festival Dixieland potenciarà la participació de la ciutadania

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 14 de gener de 2014

El Festival Dixieland s’obre a la ciutadania. Amb l’objectiu de dinamitzar al màxim l’activitat cultural tarragonina i d’integrar a la ciutat en l’organització del Festival, l’Ajuntament vol donar l’oportunitat a locals, sales, programadors i entitats culturals de la ciutat de participar al Festival tot generant activitat i propostes per incloure al programa d’aquest 2014.

Una imatge del Dixieland de l'any passat. / Foto: cedida

Així mateix, en aquesta nova línia de treball, l’àrea de Cultura ha volgut apostar per la figura del director artístic i ha escollit el músic tarragoní Xavi de la Salud, qui fa molts anys que té una vinculació directa amb el fesEtival i amb la música de la ciutat.

Amb aquest nou model de gestió s’integra la ciutadania en l’organització dels esdeveniments culturals més populars i festius del calendari tarragoní. Així s’ha fet fins ara a les festes majors de la ciutat i es vol traslladar al Festival Dixieland, un dels programes més esperats pels tarragonins i tarragonines, de caire més popular i social i que coincideix amb l’esclat cultural que fa Tarragona amb l’arribada de la primavera.

Així doncs, el Festival Dixieland, en la seva 20a edició presentarà un programa confeccionat per tres eixos: d’una banda la programació pròpia de l’Ajuntament, de l’altra una programació subvencionada de caire cultural i finalment una no subvencionada, també ciutadana.

La programació pròpia de l’Ajuntament, que continua essent l’organitzador del festival, contindrà la programació al carrer o a espais municipals; així com concerts de gran format, promoció de nous talents, activitat als centres cívics i noves accions.

Pel que fa a les altres dues vessants, que són les més innovadores, d’una banda es presenta una programació subvencionada duta a terme per entitats o locals de la ciutat que de manera habitual aposten per la cultura de la ciutat a través de la realització d’actes culturals i una programació no subvencionada, però que també s’emmarcarà dins del festival i que serà duta a terme per entitats o locals que no fan programació cultural de forma habitual.

Els locals, sales, programadors i entitats culturals de la ciutat poden presentar les seves propostes a partir d’aquest dimarts 14 de gener i fins al proper 7 de febrer a través del web d’e-Tràmits (http://tramits.tarragona.cat). Un cop finalitzat el termini, les propostes rebudes seran valorades per un comitè d’experts format per professionals del sector musical que garantiran una selecció transparent i professional al Festival.

Amb aquest nou gir, el Dixieland pretén buscar continuïtat i estabilitat al model de festival després d’aquests darrers anys de canvis, així com obrir-se a noves iniciatives tant de format (no només musical) com provinents d’altres agents de la ciutat a banda de l’Ajuntament.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar