loader
menu

CIUTAT

Les comarques de TGN van atreure més de 5 milions de turistes durant el 2013

El Circ Ciutat dimarts, 14 de gener de 2014

El sector turístic de la demarcació es consolida un any més com a motor per a l'economia de la Costa Daurada i de les Terres de l'Ebre. De fet, l'any 2013 s'ha tancat amb 5,1 milions de visitants que han generat 19.565.000 pernoctacions al territori, fet que suposa un lleuger creixement del 0,1%. I per primer cop, el mercat rus se situa com el primer de caràcter internacional en nombre de visitants. El president de la Diputació de Tarragona i alhora president del Patronat de Turisme de la institució, Josep Poblet, ha ratificat l'aposta ferma per impulsar aquest sector a través d'un increment del 14% del pressupost d'aquest organisme autònom i d'altres iniciatives conjuntes amb la resta d'agents econòmics del territori.

Dos turistes passegen pel carrer Civaderia, a la Part Alta. / circdetarragona.com

Poblet ha qualificat l'any 2013 com “un bon exercici” a nivell turístic, que “segueix en la tònica positiva dels últims anys”, i ha afirmat que les dues prioritats essencials del Patronat de Turisme són les dues marques turístiques que gestiona, Costa Daurada i Terres de l'Ebre, i l'activitat que genera el litoral, que suposa el 92% del volum de l'economia turística de la demarcació. No obstant això, ha destacat que es treballa també per generar flux de visitants cap a les zones d'interior i potenciar la seva oferta.

Aliances territorials pioneres
Des del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona s'aposta per crear sinergies i sumar estratègies entre els agents territorials implicats per millorar els resultats i optimitzar recursos. I és que, segons Josep Poblet, “sumar, multiplica”, tal com s'ha demostrat des de fa 11 anys amb el conveni Corner, un acord pioner que facilita la promoció conjunta del territori als mercats emissors.

D'altra banda, s'ha anunciat que en les properes setmanes se signarà un conveni sobre la gestió conjunta de la taxa turística, en el qual participaran Cambrils, Salou i Vila-seca, el Patronat de Turisme de la Diputació i l'associació i la federació hoteleres, i que comptarà amb un pressupost total de 755.000 euros destinats a la comercialització i a la difusió, dels quals 275.000 els aporta la Diputació. En aquest sentit, Josep Poblet, ha expressat la seva satisfacció perquè s'està canviant de mentalitat al territori i ara es comença a actuar pensant en la globalitat.

L'aeroport de Reus, que també comporta una gestió conjunta, ha tingut durant el 2013 “un comportament extraordinàriament bo”, segons el president del Patronat de Turisme de la Diputació. De fet, ha crescut un 4,21% en mobilitat aèria, amb un nombre total de passatges que ascendeix a 971.000. Val a dir que aquest percentatge en el conjunt de l'Estat espanyol s'ha reduït un 3,5%, mentre a Europa s'ha incrementat en un 0,7%. Aquestes xifres posen de manifest que “estem en la bona direcció”.

En relació als creuers, Josep Poblet ha afirmat que “per fi s'avança amb pas ferm”, tot ressaltant que el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona col·labora amb les iniciatives endegades pel Port de Tarragona i per Sant Carles de la Ràpita.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar