loader
menu

CIUTAT

La inspecció de vuit sales de festes en una nit posa en alerta l'oci nocturn de TGN

Sergi Casado Ciutat dimarts, 14 de gener de 2014

La nit del passat divendres 9 de gener va resultar bastant moguda per als professionals de l'oci nocturn de la ciutat. La Guàrdia Urbana va decidir fer una inspecció en la majoria dels locals amb permís per tancar més tard. És a dir, els establiments amb llicència de sala de festes i amb l'anomenada cafè cantant i cafè concert. Entre els locals inspeccionats, els que tothom ja coneix i que hi ha repartits per diferents indrets de la ciutat.

Una imatge de l'Otto Zutz, un dels locals inspeccionats el passat 9 de gener. / circdetarragona.com

Negocis com l'Otto Zutz, el Totem Cafè, la Disco Totem, la sala Highland, la sala El Cau, El pub 24, la Vaqueria i la sala Zero van rebre la visita "per sorpresa" de la policia municipal tarragonina. A les Golfes Club ja hi havien anat feia uns mesos.

Segons han explicat algunes fonts, els agents controlaven i preguntaven per les condicions de l'aforament per tal de comprovar si compleix la normativa. En la majoria dels casos, la Guàrdia Urbana va aixecar acta de les irregularitats.

Això s'explica perquè la llei només té en compte l'aforament màxim, i en el cas de divendres passat, 9 de gener, molts dels locals abans esmentats no van registrar una gran afluència de gent, per la qual cosa, gairebé tots tenien menys personal treballant que en un dia de gran afluència. En aquest cas, serien necessaris tres controladors i un vigilant, però el divendres molts dels establiments tenien menys empleats. Els empresaris de la nit tarragonina consideren que la normativa ha de ser interpretable i mai rígida.

Fonts ben informades han explicat al Circ que la inspecció no es va fer per sorpresa, ja que s'estava preparant des d'abans de Nadal, però es va preferir endarrerir-la fins que passessin les festes per no afectar el volum de negoci.

L'endemà de les inspeccions, el boca orella va fer que els responsables dels locals expedientats agafessin consciència que es tractava d'una causa col·lectiva i que no havien estat els únics que havien rebut la visita de la policia municipal tarragonina.

Per això, alguns d'aquests empresaris ja s'han reunit per posar en comú els problemes patits i per mirar de trobar-ne l'origen per saber si s'han de defensar. El sector de l'oci nocturn tarragoní considera que en els darrers mesos no s'ha produït cap incident fora del que és normal.

Fonts ben informades insisteixen que les inspeccions es van fer perquè s'havia rebut una denúncia i que, en cap cas, es tracta d'una inspecció sobtada i per sorpresa. Els empresaris, en canvi, no ho veuen tan clar.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar