loader
menu

CIUTAT

Nova protesta contra la privatització de la sanitat pública a TGN

El Circ Ciutat dimecres, 15 de gener de 2014

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública ha realitzat una acció de protesta contra el procés de privatització de la sanitat, i ho ha fet davant de l'hospital de Santa Tecla. Per això, l'acció ha estat batejada amb el nom de "teclarització". L'acció ha consistit en una performance en la que diferents persones del col·lectiu simulaven ser productes amb els quals es poden obtenir beneficis.

Una imatge de l'acte de protesta davant de l'hospital de Santa Tecla. / Grup de treball en defensa de la sanitat pública

L'objectiu de l'acció no era altra que assenyalar la Xarxa Santa Tecla i el seu màxim responsable, Joan Maria Adserà, com a màxims beneficiaris del desmantellament de la sanitat pública a Tarragona (tant de CAP's com de l'Hospital Joan XXIII).

A la vegada, i com ja han fet en altres ocasions, també han volgut assenyalar els càrrecs polítics al Parlament i a la demarcació de Tarragona: Boi Ruiz, com a Conseller, i el dorector dels Serveis Territorials de Sanitat al Camp de Tarragona, Josep Mercadé, com a principals responsables d'aquest procés de privatització de la sanitat.

El Grup de Treball denuncia que el desmantellament del sistema sanitari públic cada cop és més acusat, i les conseqüències més nefastes, tant per als usuaris i usuàries, donada la davallada de la qualitat assistencial derivada de la retallada de recursos; com per al personal sanitari, que treballa en condicions de cap cop major estrès.

Per últim, en aquesta acció també han volgut encoratjar tant els usuaris i usuàries, com el personal sanitari per tal que no claudiquin davant d'aquesta situació i han recordat que les reclamacions que han recollit i presentat als Serveis Territorials de Sanitat, han servit per a accelerar l'atenció que esperaven les persones que han reclamat.

Amb aquest objectiu d'animar a la ciutadania a protestar, aquesta setmana han començat a recollir noves reclamacions al CAP de Sant Salvador; on tornaran el properdilluns, 20 de gener, i que culminaran amb una xerrada explicativa de la campanya "No Marxis Sense Hora!" al Centre Cívic del barri el proper divendres 24 de gener, a les 19h.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar