loader
menu

El jutge que investiga el pàrquing Jaume I demana noms i cognoms de tots els regidors de TGN des de 2001

Sergi Casado dijous, 16 de gener de 2014

La investigació judicial que hauria de servir per aclarir la mala gestió en la construcció del pàrquing Jaume I agafa velocitat de creuer. El jutge titular del jutjat d'instrucció número 3, Antoni Sánchez Gambón, ha demanat certificats que acreditin la identitat de tots els regidors de l'Ajuntament i de totes les persones que van formar part dels diferents consells d'administració de l'empresa d'Aparcaments (AMT), així com tots els directius de l'esmentada empresa, des del 2001 fins el 2012.

Font: visual-lab.info

En la providència del jutjat número 3, a la qual ha tingut accés El Circ, es dóna un termini de només 10 dies perquè el consistori tarragoní elabori el llistat amb els noms i cognoms que li sol·licita el jutge. La llista serà llarga, ja que abarca els dos darrers mandats de Joan Miquel Nadal (CiU), des de 1999 fins 200, i els dos de Josep Fèlix Ballesteros (PSC), des de 2007 fins a l'actualitat.

A part, tots i cadascun dels membres del consell d'administració, que és on es va anar donant el primer vistiplau a tot el procès. El segon, el plenari municipal, amb l'alcalde al capdavant.

Tots els colors polítics hi tenen representants, tot i que tant CiU, inicialment, com després el PSC, hi tenen una major representativitat.

Segons fonts jurídiques consultades pel Circ, la providència del jutge, entregada a les parts el dimecres 15 de gener, acostuma a ser el pas previ a que comencin les imputacions. Pot ser que el jutge, per voluntat pròpia, comenci a assenyalar responsables polítics tarragonins, encara que l'associació Veu Ciutadana ja ho té preparat. En definitiva, que la instrucció segueixi el seu ritme i, si s'escau i ho considera necessari el jutge, doncs judici.

El magistrat també demana constància documental de la mort de dues persones vinculades amb el Jaume I des de l'inici. D'una banda, de l'ex gerent de l'AMT i mà dreta de l'ex alcalde Nadal, Jesús Trasobares, mort l'any passat, a València.

De l'altra, Rafael León, l'ex responsable de l'enginyeria Sistemas Alem, la propietària de la patent per fer el pàrquing robotitzat i que, a causa de la seva fallida econòmica, va fer trontollar tot el projecte.

El jutge reclama encara més noms per mirar de solucionar els misteris que envolten un pàrquing pressupostat en 3,9 milions i que podria arribar a costar-ne prop de 40. El jutjat número 3 també vol que l'informin dels noms de tots els tècnics d'Arquitectura, Urbanisme i Enginyeria municipals que van tenir responsabilitats en l'execució de l'obra.


Documents

requeriment jutjat num 3


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar