loader
menu

Un ex alt directiu d'Aparcaments revela al jutge del cas Jaume I fets que l'Ajuntament de TGN nega

Sergi Casado divendres, 17 de gener de 2014

El caos i el desgavell que regnava dins de l'empresa d'Aparcaments Municipals de Tarragona durant la construcció del pàrquing Jaume I han tornat a posar-se de manifest arran de la declaració davant del jutge d'un ex directiu, ara ja ex empleat. Pel que respecta a la investigació, una persona clau, ja que es pot dir que feia es tasques de gerent, però sense ser-ho. Mentrestant, l'Ajuntament ja torna a tenir deures del jutge.

Entre tota la marabunda judicial que, de vegades, fa que el procés sigui llarg i tediós, l'empresa AMT i l'associació denunciant, Veu Ciutadana, discuteixen també sobre si s'ha desplaçat material del pàrquing de la Part Alta per aprofitar-ho per altres aparcaments municipals. O també si s'hi han seguit realitzant obres, per petites que hagin estat, des de 2008.

Des de Veu Ciutadana se sostè que la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Jaume I encara no està dissolta i que hi ha litigis pendents. Per tant, no es pot tocar ni moure res perquè el que hi ha a dins del pàrquing són proves per al jutge. Existeix un full en el qual apareixen desglossades totes les activitats que s'hi han dut a terme, i que ja va publicar el Circ el març de l'any passat.

El Circ ja va consultar al consistori, fa temps, si l'empresa municipal d'aparcaments podia fer i desfer a l'interior del forat del Jaume I. La resposta va ser que l'Ajuntament ja havia recuperat la concessió en un plenari l'any 2009 i que, per tant, era de propietat només municipal. No es va fer cap pregunta respecte el moviment de peces i material.

A petició del jutge, Aparcaments va respondre, en data 20 de novembre de 2013, al·legant que "no té coneixement ni cap constància" de que s'hagi realitzat res dins del pàrquing des de 2008. (veure document adjunt). És a dir, oficialment, la postura oficial de l'Ajuntament és que no s'ha fet cap tipus d'activitat ni d'obra en les instal·lacions del Jaume I" des de 2008.

Parla un ex directiu d'AMT

En canvi, la declaració d'un ex directiu de l'empresa reflecteix que diu tot el contrari. L'ex empleat, que va ser acomiadat d'AMT, va ser Cap de Servei des del novembre de 2007 fins desembre de 2011. I fins a 2012, Cap d'Explotació i Producció.

Dit d'una altra manera, feia de gerent, però sense ser-ho, ja que va haver d'agafar les regnes arran del cessament de Jesús Trasobares, l'antic gerent. El Circ ha tingut accés a l'acta de compareixença, en la qual l'ex empleat assegura que "té coneixement de que hi hagut trasllat de material del Jaume I a altres pàrquings de l'empresa". Recorda que "és la persona que gestionava el dia a dia de l'empresa, però sense poders".

El pàrquing va ser pressupostat en 3,9 milions d'euros, i per ser intel·ligent. En el pitjor dels casos, podria acabar costant prop de quaranta milions a la ciutat. I a més, sense que funcioni, que és el més trist.


Documents

Declaracio2

Declaracio1

Resposta Aparcaments Municials al jutge. 20-11-13


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar