loader
menu

CIUTAT

TGN adreça la nova campanya de recollida selectiva a Ponent i s'oblida de la promesa a la Part Alta

Sergi Casado Ciutat dilluns, 20 de gener de 2014

L'Ajuntament de Tarragona posarà en marxa una nova campanya per millorar la recollida selectiva, però no a la Part Alta, com va anunciar el regidor de Neteja, Joan Sanahujes, durant una xerrada amb els veïns del casc antic el juliol de l'any passat.

Font: tarragona.cat

Llavors va justificar la supressió de la recollida orgànica al nucli antic perquè se'n feia poca i mal feta; i això suposava un gran dispendi econòmic. També va assegurar que això ho feien perquè a finals d'any posarien en marxa una nova campanya, precisament al barri vell de la ciutat.

En aquest cas, el missatge arribarà només als barris de Ponent, concretament, a Torreforta, Riuclar, Icomar i la Granja, que són les zones escollides per l'àrea de Neteja Pública del consistori, segons ha explicat el mateix regidor.

Les raons, segons Sanahujes, només són econòmiques, ja que, en aquesta ocasió, la subvenció que reben de la societat anònima sense ànim de lucre Ecoembes és de 62.000 euros (IVA inclòs); una quantitat que s'emportarà l'empresa osonenca La Vola 1981, l'adjudicatària del concurs en el qual també van participar Gestión 4 Estudios i Cel Rogent.

La campanya no comportarà, a priori, cap novetat respecte les que ja es venen fent des de 2009, quan va tenir lloc la primera i que va servir perquè els tarragonins posessin fil a l'agulla a la necessitat de separar millors els residus, tant els orgànics com la resta de materials.

Es tornarà a fer el porta a porta, amb 6 educadors mediambientals i s'entregaran kits per separar bé els residus a uns 5.000 habitatges de Ponent. Les persones que quedin empleades procediran tant de la borsa de l'adjudicatària com del propi Ajuntament, segons ha explicat la responsable de projectes de La Vola 1981, Cristina Garcia.

La nova campanya té previst començar al febrer i durarà fins a la primavera.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar