loader
menu

CIUTAT

TGN encara deixa 6000 quilos diaris de brossa fora dels contenidors

Sergi Casado Ciutat dimarts, 21 de gener de 2014

Els tarragonins avancem en matèria de consciència mediambiental. El mal hàbit de deixar la brossa fora del contenidor adequat suposa una factura anual de 600.000 euros per a l'Ajuntament, però cada vegada ho fem millor. Això és el que ha explicat el regidor de Neteja Pública, Joan Sanahujes, mentre feia públiques les dades de la millora que ha experimentat Tarragona en el darrer any i mig.

Font: Ajuntament de Tarragona

Durant aquest període, i gràcies a les diferents campanyes informatives i, en ocasions, també a la imposició d'una sanció econòmica, l'empresa de Neteja ha passat de recollir 10.000 quios diaris de deixalles a fora dels contenidors, a 6.000, quasi la meitat. Sanahujes ha destacat que "les 5 fraccions ja es poden recollir a tots els punts de la ciutat", tret de la Part Alta, a on el regidor ha matisat que té unes condicions particulars, malgrat que ha insistit que també es pot fer la recollida selectiva, per bé que els punts estiguin més allunyats que la resta.

Les xifres al casc antic també són positives, ja que en dos anys, s'ha passat de recollir 2.000 quilos diaris de brossa fora del seu lloc, a tan sols 300.

En assumptes com el de la recollida de brossa sempre hi conviu un cert punt d'incivisme. "Sempre hi ha gent que no ho vol fer bé, però ara tothom té al seu abast fer-ho", ha indicat el regidor. En la roda de premsa també hi era present el regidor responsable de Seguretat Ciutadana. "La campanya es fa amb la creença que tirar papers i embrutar és malbaratar els diners públics", ha assegurat Castillo.

Les denúncies també s'han reduït de manera considerable. De les 103 enregistrades el 2012 es va passar a 66 l'any passat. Castillo també ha aprofitat per recordar que la quantia de les multes també s'ha rebaixat. Les sancions de conducta greu passen de 800 a 300 euros, mentre que les sancions lleus també s'abarateixen i passen de 250 euros a 100. Però des del consistori s'ha reiterat la idea que l'objectiu de la campanya és educar i informar.

Així, doncs, vigileu quan i on deixeu la brossa. El regidor ha assegurat que, si és necessari, els agents poden procedir a obrir la bossa per esbrinar la identitat de l'incívic.


Documents

Carta de Bones Pràctiques


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar