loader
menu

CIUTAT

Tarragona i el Port obren els braços a BCN World

Sergi Casado Ciutat dimarts, 21 de gener de 2014

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha comparegut aquest matí en la Comissió d’Economia, Finances i Pressupost del Parlament de Catalunya que està tractant la modificació de la llei per a la instal·lació de BCN World al territori.

Www.port-aventura.pa-community.com

Andreu ha estat clar i ha obert els braços al futur complex d'oci i lleure: “Barcelona World té necessitats de creuers i ferris”. En aquesta línia, el responsable de l'Autoritat Portuària de Tarragona ha reafirmat l’aposta decidida per convertir Tarragona en un destí de creuers.

Ha analitzat la necessitat d’infraestructures i la futura demanada de BCN World de creuers i ferris, la qual cosa reforça l’aposta ferma del Port de Tarragona pel turisme de creuers.

Finalment, Andreu ha manifestat que el Port de Tarragona està d’acord amb el projecte de BCN World donat que reforça el creixement i el desenvolupament del territori. I respon al model d’èxit aconseguit al territori com és l’equilibri entre indústria i turisme.

El president del Port ha respost a les preguntes que han realitzat els diputats. En resposta a com es pot treballar amb la gran competència de Barcelona respecte als creuers, Josep Andreu ha afirmat que el Port de Tarragona treballa amb un model de producte propi: “Treballem amb altres models de gestió de creuers alternatius” i ha posat l’exemple dels models del port de Palamós i Cartagena.

En resposta a la pregunta de si el Port de Tarragona compta amb les infraestructures necessàries per a l’arribada de creuers regulars, Andreu ha admès que les infraestructures són limitades, però que abans de l’anunci de BCN World ja s’hi estava treballant.

Andreu també ha avançat que en el termini aproximat d’un mes, el Port de Tarragona farà la presentació pública d’una marca pròpia de creuers, i que portarà el nom de Tarragona i també Costa Daurada.

Ballesteros, també

L'alcalde tarragoní, juntament amb els seus homòlegs de Vila-seca, Salou i Reus, també ha comparegut a la comissió. Ballesteros ha defensat el projecte de BCN World i ha argumentat que la rebaixa de fiscalitat cal que vagi condicionada a la creació de llocs de treball al territori, ocupació d’empreses, i l’impuls d’activitat cultural complementària. Ha explicat que el projecte és una bona noticia per l’arribada d’inversions i la generació de riquesa que comportarà, tot i que ha remarcat que no està d’acord amb el nom.

Finalment, Ballesteros ha destacat que el model turístic basat en resorts i casinos ha de ser compatible amb el de tipus cultural, gastronòmic o de càmping.

La proposta legislativa modifica la llei per permetre al centre recreatiu turístic de Vila-seca i Salou activitats de jocs i apostes i podran arribar a ocupar fins al 30% de la superfície del centre. El text també modifica l'article que fa referència a l'àmbit tributari d'aquests establiments, als quals s'aplicarà un tipus impositiu del 10%, quan ara és del 55%.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar