loader
menu

CIUTAT

El "Tren de la Llibertat" també sortirà de TGN

El Circ Ciutat dimarts, 21 de gener de 2014

El dissabte 1 de febrer Madrid serà el centre de reunió per a la primera gran mobilització a l’àmbit nacional que els moviments feministes i associacions en defensa dels drets de les dones estan preparant contra l’avantprojecte de la nova llei de l’avortament aprovat pel Govern de l’Estat el passat desembre. Des de Tarragona sortiran busos el mateix dissabte a les 3 de la matinada des de la Imperial Tarraco i també faran parada a Reus, a les 3.30 a l'estació d'autobusos.

Per a aquesta data està prevista l’arribada del que s’ha anomenat El tren de la llibertat, una iniciativa que ha partit de les associacions asturianes Tertúlia Feminista Les Comadres de Gijón i Mujeres por la Igualdad de Barredos, i que segons passen els dies va sumant suports i associacions d’altres parts del país, fins i tot de fora d’Espanya.

L’objectiu és lliurar un manifest al registre del Congrés dels Diputats, que sota el títol “Perquè jo decideixo” exigeix al Govern que presideix Mariano Rajoy que no derogui l’actual llei de Salut Sexual i Reproductiva i d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs i que permet l’avortament lliure dins de les primeres 14 setmanes de gestació.

Després de recórrer el tram que hi ha entre l’estació d’Atocha i el Congrés dels Diputats i lliurar el manifest, totes les entitats participants celebraran una gran assemblea a la seu de CCOO a Madrid.

Tarragona, també!

Col·lectius de dones de Tarragona van ser de les primeres a sumar-se a aquesta iniciativa (UGT, Dones en xarxa, Feministes de Catalunya, plataforma Nosaltres decidim, Comando Feminista de Tarragona, Associació DHIDES —Dones i Homes per la Igualtat i el Desenvolupament—).

Es convida a les organitzacions, dones i homes de la comarca que defensen els drets socials, la llibertat i la igualtat, a participar en “El Tren de la Llibertat” i en els actes que es realitzaran a Madrid aquest dia.

La tornada serà el mateix dia 1 a la tarda.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar