loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

La càrrega policial a la rambla, pendent de judici quatre anys després

Sergi Casado Ciutat dilluns, 07 de gener de 2013

Tarragona és notícia menys del que els tarragonins i tarragonines voldrien, però avui fa quatre anys que ho va ser, i no per un fet positiu que projecta la ciutat a l'exterior. Les imatges de la Guàrdia Urbana, enfrontant-se, esbatussant i detenint, d'un mode molt poc ortodoxe, a plena llum del dia, a un grup de joves del col·lectiu @Cau de Llunes, va aparèixer als informatius d'arreu de l'estat. La baralla, els aldarulls i les agressions van acabar amb cinc persones detingudes i la percepció general de que l'actuació de la Guàrdia Urbana havia estat desmesurada i fora de lloc.

Una imatge de l'acte de protesta d'ahir, en el mateix lloc on es va produir l'enfrontament amb la Guàrdia Urbana, ara fa quatre anys. / circdetarragona.com

Passats quatre anys, els fets no s'han aclarit i per això, avui, els mateixos joves que van ser víctima de les agressions i una cinquantena d'amics i coneguts (també hi ha membres de la @CUP Tarragona i del moviment @Pobleviu.cat) han demanat justícia de cara a un judici que confien que se celebri durant el 2013. En principi, però, les denúncies dels joves havien quedat arxivades pel jutjat d'instrucció número 3, tot i que l'Audiència Provincial, recentment, va decidir reobrir el cas perquè les imatges on es veu la càrrega policial eren tant evidents i notòries que el judici s'entreveia necessari i just.

En espera que se celebri el judici, els joves acusats (en principi eren 5, però ara només 3) demanen la màxima inhabilitació per un termini de 8 anys pels agents que van intervenir en la baralla. L'advocat d'aquests joves, Carles Perdiguero, recorda que l'Ajuntament, que es personarà en la causa contra els joves i en defensa dels seus policies locals, els acusa d'un delicte contra l'autoritat i de quatre faltes de lesions. També demanarà pels joves del col·lectiu Cau de Llunes dos anys de presó i fins i tot localització permanent durant un període de temps. En altres paraules, una mena d'arrest domiciliari.

Cliqueu AQUÍ per tornar a veure les imatges dels fets del 7 de gener de 2009.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar