loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Valls fitxa el gestor cultural tarragoní Jordi Bertran perquè lideri el projecte del Museu Casteller

El Circ Cultura i patrimoni dissabte, 25 de gener de 2014

L'Ajuntament de Valls s'encomana al reconegut gestor cultural tarragoní Jordi Bertran perquè lideri el projecte del Museu Casteller. El ple del consistori vallenc va aprovar la dedicació plena de Bertran com assessor municipal en gestió cultural a l'organisme autònom Xarxa de Cultura.

Jordi Bertran. Font: vilanova.cat

En concret, l'ampliació de la dedicació ve motivada pels projectes en curs que està impulsant l'Ajuntament en matèria cultural, principalment el Museu Casteller de Catalunya, un equipament estratègic per a la ciutat que durant aquest any 2014 entrarà ja en les fases d'execució i que, per tant, requereix una major dedicació.

A la vegada, un altre dels projectes en curs que assumirà Jordi Bertran és la fusió de diferents organismes autònoms de cultura amb l'objectiu d'optimitzar recursos i potenciar els serveis culturals. D'aquesta manera, davant l'envergadura i importància dels projectes del Museu Casteller i la fusió d'organismes autònoms, s'amplia la dedicació de Bertran que en aquest mandat ja ha estat assessor de cultura a temps parcial, en un període que s'ha consolidat i reforçat la programació cultural estable de Valls, s'ha potenciat la col·laboració i la participació de les entitats i associacions i s'ha projectat la Festa Major de Sant Joan i la Fira de Santa Úrsula. L'ampliació de la dedicació serà efectiva a partir de l'abril d'enguany.

Jordi Bertran és un dels gestors culturals de major prestigi i en la seva llarga trajectòria, des del 1985, ha estat responsable i coordinador de programacions de festes i esdeveniments com, per exemple, les festes de Santa Tecla o el Concurs Internacional de Castells de Focs Artificials de Tarragona, la Fira Mediterrània de Manresa, el Festival Internacional de Música Tradicional i Popular de Vilanova i la Geltrú o les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela a Valls l'any 2011.

També ha realitzat tasques de consultor cultural per a diferents institucions, entre d'altres els departaments de Cultura i de Treball de la Generalitat, les diputacions de Barcelona i Tarragona, ajuntaments com els de Tarragona, Bilbao, Granollers, Rubí o Tortosa o esdeveniments com la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega i el Mercat de Música Viva de Vic.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar