loader
menu

L'Ajuntament "no s'atreveix" a convocar cap concurs més pel pàrquing Jaume I

Sergi Casado dilluns, 27 de gener de 2014

El pàrquing Jaume I no només és un maldecap per a l'Ajuntament de Tarragona des del punt de vista judicial. També ho és trobar la manera de que alguna empresa s'interessi per acabar-lo de fer. "No me'n surto i ara mateix no m'atreveixo a tornar a convocar cap altre concurs", confessa el tinent d'alcalde d'Hisenda, Pau Pérez, en referència al pàrquing.

Font: visual-lab.info

No és d'estranyar que resulti molt complicat que algú mossegui l'ham. Entre d'altres aspectes, si, els polítics tarragonins, qualificant-lo de "pedra a la sabata" o "bony en la motxilla" o, sabent que el jutjat està investigant-ne la gestió des de 2002, els dubtes i els recels tindrien una justificació. A més, es tracta d'un equipament pel qual es podrien acabar pagant prop de 40 milions d'euros, quan estava pressupostat en 3,9 l'any 2002.

Ara fa uns mesos, cap de les empreses presentades al concurs per construir-lo no es va entendre amb el consistori. O "No ho veuen com un bon negoci, perquè llavors em reclamaran a mi", indica el regidor responsable de les arques municipals.

El pressupost per adaptar el pàrquing, de 319 places, ronda els tres milions d'euros; una quantitat que, per exemple, va estar a punt d'assumir l'empresa Acciona. La falta d'un soci operador de pàrquings va impedir que l'operació es tirés endavant. Així ho ha assegurat Pérez al Circ. Per això, "ara estem oberts a tot, volem fer-ho amb totes les garanties", segons s'ha auto imposat el regidor. Un procediment negociat i sense publicitat semblaria el més operatiu, malgrat que, per la quantitat econòmica, en principi, sempre s'hauria de convocar un concurs.

Un altre dels punts que ha frenat a la majoria de les empreses que s'hi han interessat és perquè el futur hotel de luxe previst al Pla de la Seu és, ara mateix, una utopia. Pérez ha fet que sí amb el cap quan se li ha preguntat per la demanda de places del Jaume I que tindria l'hotel projectat a Ca l'Ardiaca.

Pel que fa als litigis judicials que manté l'empresa Aparcaments Municipals (AMT) al jutjat d'instrucció número 3, Pérez deixa clar que no tenen res a veure i que la propietat del pàrquing és exclusiu de l'empresa d'aparcaments, i en conseqüència, de l'Ajuntament. Per això, assegura que "els problemes entre els socis de la UTE Jaume I no afecten".

Respecte a la Unió Temporal d'Empreses, el que es discuteix és si la dissolució és ja legal i ferma, o no. L'associació Veu Ciutadana considera que no, i que, per tant, no es pot convocar cap concurs fins que el jutge no resolgui. L'Ajuntament recorda que la recuperació del recinte ja es va aprovar per plenari fa més de quatre anys.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar