loader
menu

El PSC i la CUP demanaran en el ple la retirada de la nova llei d'avortament del PP

Sergi Casado dimarts, 28 de gener de 2014

El grup municipal socialista a l’Ajuntament de Tarragona ha presentat una moció al ple en la què es demana la retirada de la reforma de la Llei Orgànica de salut sexual i reproductiva que vol impulsar el Govern del PP.

Segons la portaveu socialista, Begoña Floria, “la reforma del PP suposa un pas enrera de gegant en el dret de les dones a decidir la seva maternitat lliurament i representa un extraordinari retrocés a tots els nivells, el que ha derivat en un rebuig social molt majoritari al nostre país del que s’ha de fer ressò també l’Ajuntament de la nostra ciutat.”

“Les intencions del Govern de Rajoy, en cas de tirar endavant, tornarien a posar a les dones en situació de pseudo-clandestinitat, eliminant la possibilitat d’interrompre l’embaràs durant les 14 primeres setmanes fet que passaria a considerar-se com un delicte. Es tracta també d’un extraordinari error polític que obvia, fins i tot, les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut.”

Una imatge d'una manifestació contra la reforma de la llai d'avortament. / setmanaridirecta.info

Font: pobleviu.cat

Serà la segona moció referida a la controvertida reforma de llei, ja que la CUP i el col·lectiu Cau de Llunes també n'ha lliurat una a l'Ajuntament perquè es pugui debatre divendres. Possiblement, de manera conjunta, però amb votacions separades, naturalment.

Altres mocions del PSC

En un altre ordre de coses, el grup socialista també ha presentat una moció en la què s’insta al Govern de la Generalitat a pagar el deute que té amb les escoles municipals de música de Catalunya corresponents encara al curs 2011-12. “El no pagament d’aquest deute assumit per la Generalitat comporta l’ofegament econòmic d’unes escoles municipals que han donat un gran resultat a l’hora d’estendre el coneixement i cultura musical dels més joves. No ens podem permetre com a país aquest despropòsit que llançaria per terra dècades de bona feina.”

Finalment, el grup del PSC també ha presentat una moció en la què es defensa la necessitat de què el Govern d’Espanya i el Govern de la Generalitat busquin espais de diàleg amb predisposició al pacte per fer possible una consulta legal i acordada per tal que el poble de Catalunya pugui decidir el seu futur col·lectiu i les seves relacions amb Espanya.

“Estem convençuts que la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, els incompliments del Govern central i el dèficit fiscal que pateix Catalunya, sumat a la manca de reconeixement de la realitat pluricultural i plurilingüística d’Espanya per part de determinades institucions de l’Estat, fan necessària la celebració d’aquesta consulta en la què el poble de Catalunya, de forma lliure i democràtica, pugui decidir el seu futur col·lectiu.”


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar