loader
menu

Tarragona, a l'espera del nou anunci de Ballesteros

Sergi Casado dimarts, 28 de gener de 2014

S'acaba el gener i, com cada any des que és alcalde, Josep Fèlix Ballesteros reunirà el teixit associatiu, econòmic, polític, cultural, veïnal, esportiu i mediàtic de Tarragona per explicar el seu full de ruta durant l'any 2014. Ho farà el dimecres 29 de gener, a la sala d'actes del Col·legi d'Advocats i organitzat pel Col·legi de Periodistes, i enguany sota el títol "Volem i podem".

L'alcalde de TGN, Josep F. Ballesteros. / circdetarragona.com

L'alcalde de TGN, Josep F. Ballesteros. / circdetarragona.com

Avançar-se al temps i fer anuncis sempre comporta un cert risc. Fa tres anys, Ballesteros va desglossar el Pla Tarragona 2022; un conglomerat d'accions per fer avançar la ciutat que, ara mateix, pocs encerten a l'hora de definir-lo i si s'està complint del tot. En el seu web, l'última notícia penjada data d'abril de 2011.

En el 2012, va demanar la creació d'un lobby tarragoní sense fronteres partidistes. Un cop vistos alguns greuges comparatius, com els de l'administracions autonòmica i de l'estatal, fa la sensació que aquest grup de pressió tampoc no se sap ben bé si es va acabar creant.

L'any passat, l'alcalde es va centrar en el projecte smart city i va anunciar la construcció d'un barri intel·ligent. Mediterranean Smart District, se'n deia, i estaria a Campclar, integrat dins del Pla Parcial on també s'instal·larà la multinacional IKEA. És cert que els avenços smart ja es venen utilitzant en diferents projectes en què l'Ajuntament hi participa. Al Parc de les Lletres Catalanes, per exemple, ja s'hi ha instal·lat un asfalt eficient.

També va dir que part de la Vila dels Jocs del 2017 aniria a Campclar, i al final es farà en hotels de Salou.

La percepció ciutadana, però, és que la realitat no canvia, malgrat que les xifres macroeconòmiques així ho indiquin. Tarragona continua amb una taxa d'atur elevada i no considera que la tecnologia smart solucioni els problemes més urgents. Ni tampoc els Jocs del Mediterrani de 2017, el gran pal de paller del govern Ballesteros, i que, sens dubte, marcaran la seva etapa a l'alcaldia.

L'any 2014, a més, també resultarà del tot atípic. La convocatòria de la consulta pel 9-N ha marcat un punt d'inflexió en l'escena nacional i estatal i Tarragona també hi juga el seu paper. Després de la negativa del govern de Rajoy a autoritzar el traspàs de competències a la Generalitat per celebrar la consulta i, en conseqüència, a poder disposar del padró d'habitants per elaborar el cens, el Govern de Mas només l'obtindrà si els Ajuntaments hi accedeixen.

La mesura vulnera la llei, segons el PP, i al PSC ha fet obrir la caixa dels trons. El full de ruta de Ballesteros també hauria d'incloure un posicionament clar. Respecte la cessió de dades per a la consulta, va condicionar-ho a que Madrid li donés el vistiplau, ja que, en el cas contrari, incompliria la llei, va explicar.

El desgast i les pugnes dins del PSC podrien tenir efectes i arribar fins a Tarragona. Divendres hi ha plenari, però, de moment cap partit ha presentat cap moció en què es demani la cessió del cens.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar