loader
menu

CIUTAT

Nova saturació a les urgències del Joan XXIII: 9 hores d'espera

Sergi Casado Ciutat dimarts, 28 de gener de 2014

Nou episodi de saturació al servei d'urgències de l'hospital Joan XXIII. Fins a 9 hores per aconseguir un llit i atenció mèdica enmig dels passadissos del centre. Això és el que denuncia la secció sindical de la CGT a l'hospital de referència de la demarcació de Tarragona, que considera que la situació viscuda la nit del dilluns 27 de gener va ser d'autèntic col·lapse.

Comunicat de la CGT

"La Secció Sindical de la CGT a l’Hospital Universitari Joan XXIII, vol denunciar que el col·lapse que és dona al Servei d'Urgències del nostre Hospital, no és conseqüència de l’arribada de la grip, que arribar periòdicament cada any i no hauria se sorprendre’ns i si de les retallades en el sistema sanitari públic.

El que ha provocat que ahir a la nit és patís una gran saturació al Servei d’Urgències amb una demora exagerada de pacients que esperaven per poder ser visitats i ingressats, alguns d’aquests pacients, es començaven a visitar després de 9 hores d’espera, la manca de previsió ha ocasionat que s’hagin tingut que baixar llits d’una planta d’hospitalització tancada i s’hagin ocupat els passadissos per poder atendre als pacients, donada la greu situació al voltant de la 01:00 de la matinada, s’han obert a corre cuita i sense la dotació de personal adient 6 llits que romanien tancats.

Arrosseguem ja fa temps, una saturació al servei d’urgències i un tancament continuo de llits, fets que hem denunciat, en diverses ocasions a la Direcció de l’Hospital i als mitjans de comunicació.
Tanmateix hem detectat un retràs alhora de obtenir una visita mèdica amb el metge de capçalera, fet que ve donat per la reducció de personal dels ambulatoris i el tancament els mateixos en horari nocturn, el que provoca que un nombre major de pacients acudeixi a visitar-se a l’Hospital.

Com a conseqüència d’aquestes polítiques irresponsables els professionals d’aquest Servei d’urgències, estan suportant un augment de la pressió assistencial, l’ augment considerable de les càrregues de treball degut a la complexitat dels pacients, l’augment del disconfort i l’estrès per la dificultat de poder atendre als pacients en les seves llargues estades a urgències que no els permet "oferir una estada digna" al malalt i implica "la pèrdua de la intimitat i l'obligada “confidencialitat del pacient" .
S’estan vivint situacions de veritable sobrecàrrega, amb pacients als passadissos i sotmesos a eternes esperes, pel que creiem que cal destacar la feina del personal en aquestes condicions.

Exigim la immediata recuperació de l’activitat sanitària: reobrint llits, quiròfans i serveis del nostre Hospital, amb la dotació econòmica i humana necessària per garantir l’atenció adequada als pacients que pertanyen a la nostra àrea d’influència".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar