loader
menu

CIUTAT

Barcelona World avisa: si no es fa a Catalunya, es farà "dins d'Espanya"

El Circ Ciutat dimarts, 28 de gener de 2014

Els responsables de Barcelona World estan disposats a fer negoci, sigui a Catalunya o a fora. Això és el que ha vingut a dir el seu president, Xavier Adserà. Ha advertit al Parlament de Catalunya que si no s'aprova el marc legal per poder fer el projecte a Catalunya "es farà dins d'Espanya", en llocs on la legislació ja ho preveu.

En el debat sobre la modificació de la llei de centres recreatius turístics, el conseller delegat del grup Veremonte ha insistit que la companyia manté la previsió de començar les obres abans de l'estiu. Adserà ha afirmat que la presència del joc "no és la més significativa, però és una part essencial i un element de diferenciació", i s'ha mostrat disposat a acceptar fórmules perquè la Generalitat no perdi ingressos amb la rebaixa de l'impost del joc del 55 al 10%.

Més representants del territori donen la seva veu

A banda d'Adserà, també han seguit passant pel Parlament més representants del teixit econòmic tarragoní. El president de la Cambra de Comerç, Albert Abelló ha posat en valor aquesta inversió no només com a revulsiu a un mercat laboral que, amb 113.000 aturats al conjunt de la província i una taxa d’atur del 27,03 per cent, mostra una feblesa insostenible, sinó també com a un nou model de negoci que suposa aquesta inversió i pel que cal estar preparats.

Justament en aquest sentit ha dit que cal adaptar la normativa als nous usos i demanda que en matèria de joc precisa la nostra economia, dins un ordre (evidentment) i d’acord al que és la nostra societat.
Ha insistit també en demanar als impulsors dels projecte que donin prioritat en la seva construcció a empreses i treballadors de les Comarques de Tarragona.

L'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) també s'ha expressat. El seu president sortint, Joan Pedrerol ha explicat que “el nostre posicionament és a favor del creixement del sector turístic al Camp de Tarragona, com un dels principals motors econòmics existents al territori. Des del sector Químic estem a favor perquè al llarg de molts anys hem demostrat, com a territori, ser un exemple de convivència entre els dos sectors econòmics principals ubicats en ell (Química i Turisme), havent arribat a una maduresa en aquesta convivència, i de respecte un de l’altre“.

El president de l’AEQT ha emmarcat la posició en el respecte al Pla Director Urbanístic Indústria -Turisme del Camp de Tarragona de l’ any 2003, quemarca unes directrius de “joc” entre els dos sectors, “que cal seguir respectant”, ha dit, tot recordant els aspectes fonamentals, com són permetre la compatibilitat de les activitats econòmiques derivades dels sectors ubicats al territori, en especial la Indústria Química i el Turisme.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar