loader
menu

L'Ajuntament de TGN aplicarà un model de transparència "transfronterer i pioner a tot Europa"

Sergi Casado dimecres, 29 de gener de 2014

L'Ajuntament de Tarragona vol convertir-se en l'exemple de la transparència, en el paradigma, en el model a seguir. Les conclusions estan extretes després que l'alcalde Ballesteros, durant la conferència anual davant la societat civil tarragonina, ha anunciat que estan treballant en un projecte de" transparència transfronterer i pioner a tot Europa". Es vol que l'acció municipal estigui regida per la claredat i l'honestedat.

Emparat pel lema de la conferència, #volemipodem, l'alcalde de Tarragona també s'ha fixat un repte: fer del Camp de Tarragona "l'Smart Valley del sud de Catallunya, i volem fer-ho a través de la combinació de tres ingredients fonamentals al nostre territori: la indústria química, la URV i la sostenibilitat", ha afegit.

Al marge de l'anunci d'ajut fiscal als autònoms, el terme smart i el concepte d'smart city, en el qual s'emmiralla Tarragona i el seu equip de govern, figura des de fa temps en el vocabulari de Ballesteros. És l'eix sobre el qual pivota el full de ruta de Tarragona, amb els Jocs del 2017 com a horitzó. En la seva xerrada, el batlle tarragoní ha aprofitat per tornar a fer un repàs dels projectes aconseguits, sumant, és clar, els de l'any 2013: l'Escola Oficial d'Idiomes, la nova comissaria de la Guàrdia Urbana i la posada en marxa definitiva del nou pla urbanístic.

També s'ha referit a les obres del Mercat Central, assegurant que, si és necessari, assumiran "provisionalment" el deute mentre el govern de l'estat no hi destini més diners. I a un Tercer Fil "favorable". I amb l'objectiu de fer de Tarragona "una marca de prestigi basada en el model turístic familiar i cultural, sense oblidar el religiós". Lligat a la Mediterrània i al llegat que deixaran els Jocs del Mediterrani de 2017; un esdeveniment del qual n'ha parlat menys que en d'altres conferències.

Ha confessat que potser haurien d'haver utilitzat uns altres mètodes per aplicar el Pla de Mobilitat, però que, un cop passat ja més d'un any, els funciona, ja que hi ha associacions veïnals que li han demanat que també siguin zona verda d'aparcament.

L'àrea de Llevant, un cop millorat la zona centre i els barris de Ponent, també serà la zona a impulsar en els propers anys, amb projectes com el de la Budallera, la Savinosa i la remodelació de la Via augusta, entre d'altres.

En un to menys dinàmic que el de l'any passat, Ballesteros també ha garantit als assistents a que "en acabar el mandat, el deute municipal no creixerà malgrat els efectes de la crisi i del gran esforç inversor", calculat en més de 142 milions d'euros des que és alcalde.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar