loader
menu

Ballesteros obre els braços als autònoms de Tarragona

Sergi Casado dimecres, 29 de gener de 2014

L'Ajuntament de Tarragona fa una aposta clara i decidida per reactivar l'ocupació i per millorar les condicions fiscals de tots els que s'atreveixin, o millor dit, s'arrisquin, a muntar el seu propi negoci com a autònom. Ho ha anunciat l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, en la seva conferència anual a la seu del Col·legi d'Advocats i Farmacèutics, i organitzada pel Col·legi de Periodistes, sota el títol "Volem i podem" en què radiografia l'estat actual de Tarragona i indica quin serà el camí a seguir.

L'alcalde Ballesteros, entrant a la sala d'actes del Col·legi d'Advocats i Farmacèutics de TGN. / circdetarragona.com

L'expectació mediàtica ha estar gran a la sala d'actes del Col·legi d'Advocats i Farmacèutics de TGN. / circdetarragpona.com

Lluny d'anunciar res físic, Ballesteros està decidit a estendre la mà als que apostin per l'auto ocupació, o sigui, autònoms, xifrats actualment en 1.030 a la ciutat. "A Tarragona es creen més autònoms que es destrueixen", ha assegurat.

Per això, ha avançat que "en uns dies", ja es començaran a aplicar bonificacions en tributs fins ara no tenien reducció. L'IBI, l'IAE i la plusvàlua ja podran tenir exempcions per als que accedeixin al món dels autònoms a la ciutat. Les bonificacions podrien arribar fins a un 95% en alguns casos.

Tot i que no ha detallat si els autònoms de totes les edats es podran acollir a aquestes bonificacions, la mesura també és pionera perquè no hi ha cap altre ajuntament que hagi posat en marxa aquesta mesura fiscal, sobretot perquè no existeix cap obligació legal per introduir aquest important ajut. "Esperem que amb aquest avantatge fiscal siguin molts més els que optin per aquest camí laboral", ha emfatitzat Ballesteros.

Aquestes mesures, a més, tenen un doble objectiu: d’una banda, incentivar i ajudar a l’emprenedoria; i d’una altra banda, revitalitzar els polígons com poden ser els d’Entrevies i Francolí, fomentant la implantació de noves empreses.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar