loader
menu

CIUTAT

TGN instal·larà el sistema Multacar en cinc busos urbans i en dos cotxes

Sergi Casado Ciutat dijous, 30 de gener de 2014

L'empresa Aparcaments Municipal de Tarragona acaba d'adjudicar un servei que combatrà els aparcaments en doble fila, damunt d'un pas de vianants o d'una parada de bus. El sistema, conegut com visual car, però que l'empresa adjudicatària del servei, Tradesegur, denomina en el seu web com Multacar, consta de diverses càmeres instal·lades, tant en vehicles com en busos urbans, que avisaran de manera fulgurant de les infraccions comeses de les zones per on passi.

Font:www.multacar.es

No sempre s'aplicarà multa, ja que el que busca el consistori tarragoní és promoure les conductes cíviques dels conductors i per això la presidenta d'Aparcaments i regidora de Mobilitat, Begoña Floria, ha avançat que només hi haurà sanció quan el sistema detecti la mateixa infracció quan passi pel lloc per segon cop. Afegeix, a més, que l'opció de que els inspectors de l'EMT multessin, i que havia generat força controvèrsia, s'ha descartat "perquè pot generar conflictes amb l'infractor".

Tot i que al principi s'havia parlat de que només circularia un cotxe amb la càmera instal·lada, al final seran dos, i també cinc busos urbans que tinguin la ruta pels carrers amb l'aparcament regulat, ja sigui verd, blau, taronja. Pel que fa als vehicles, són d'aparença convencional, tot i que pel sostre sobresortirà un màstil amb una càmera de vídeo. Es tracta d'un sofisticat sistema de reconeixement de matrícules, capaç d'identificar el vehicle i el propietari en qüestió de segons. Visibles, ho seran. Als cinc busos que també tindran la càmera, potser no tant.

L'AMT, a més, també ha adquirit el software, amb la qual cosa ho tindrà molt més senzill per optimitzar les funcions del sistema multacar. Amb la contractació dels serveis de l'empresa Tradesegur, líder del sector a l'estat espanyol, Aparcaments també estalviarà en personal. Segons afirma la presidenta d'Aparcaments, "no podem tenir més agents de zona blava perquè això ens suposaria una despesa anual de 900.000 euros". El preu que pagarà ara el consistori serà molt menor perquè el contracte es va licitar inicialment en 74.000 euros anuals (sense IVA) i s'ha acabat adjudicant per només 62.900 euros (sense IVA).

Els guanys haurien de ser considerables perquè també es garanteixen la possibilitat de tramitar denúncies sense sortir al carrer. I en el cas que hi siguin, els agents ja no caldrà que inspeccionin els vehicles un per un. El "visual car" els enviarà un senyal al seu PDA quan es detecti una infracció i acudiran per posar la multa o, si s'escau, alertar que la propera vegada sí hi haurà sanció.

Aquest sistema de dissuació ja funciona a altres ciutats d'arreu de l'estat. De fet, Tarragona s'ha tornat a emmirallar en Donosti per imitar la idea. També funciona a Barcelona, Madrid, València, Bilbao, A Corunya. A Osca, a l'Aragó, l'han batejat com multacar. Però en només tres anys, del 2009 al 2012, la gent se'n va afartar i es va demanar la seva retirada.

Veurem com l'acullen els tarragonins.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar