loader
menu

L'Ajuntament crea una comissió per definir les promeses de Ballesteros als autònoms

Sergi Casado dijous, 30 de gener de 2014

La promesa que va fer l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, durant la conferència "Volem i podem", anunciant ajuts fiscals als autònoms encara no està prou madura i, a més, per complir-ne alguna cal facturar un milió d'euros a l'any.

L'alcalde Ballesteros, i a la dreta, el Tinent d'alcalde d'Hisenda, Pau Pérez. / circdetarragona.com

Per això, una comissió formada per tècnics i polítics (entre els quals hi ha el regidor d'Hisenda, Pau Pérez) s'encarregarà de polir-la i desenvolupar-la. Si es tractés d'un projecte, es diria que l'alcalde va deixar veure tan sols un primer esborrany, i que li calen uns retocs perquè sigui definitiu i es pugui començar a aplicar.

Això és el que passa amb els anuncis de bonificacions en els tributs dels treballadors que es donin d'alta en règim d'autònoms, que permetrà reduccions en l'IBI, la plusvàlua i l'IAE, entre d'altres impostos. Precisament, el que va dir l'alcalde tarragoní respecte l'IAE tan sols es podria aplicar si el nou empresari factura almenys un milió d'euros al mes. En els temps que corren, és complicat que un nou autònom facturi aquesta quantitat.

Això és el que ha penjat en el seu perfil de facebook el regidor del grup municipal de CiU Òscar Busquets: "Resulta que les persones físiques (autònoms) i les mercantils (empreses) estàn subjectes a l´impos d'activitats econòmiques (IAE) però exemptes de pagament (art. 82.1.c RDL 2/2004, de 5 de març) fins que no superen 1 milió d´euros de facturació anual. Coneixeu molts autònoms o empreses que durant el seu primer any d´activitat superin el milió d´euros de facturació i puguin beneficiar-se de la bonificació promesa, ahir, per l´Alcalde?

El Circ ha consultat l'Ajuntament per contrastar si la dada del milió d'euros era correcta. L'Ajuntament admet que encara s'està treballant en les condicions i que en les properes setmanes ja estarà enllestit i detallat. Per això, el consistori ha creat el grup de treball específic que acabarà de definir amb exactitud el que l'alcalde només va dir per damunt.

En principi, tots els autònoms donats d'alta durant el 2014 podran beneficiar-se de les rebaixes fiscals. Fonts del consistori han afegit que també es miraran diverses fòrmules perquè els autònoms també es puguin desgravar l'IBI del local que tenen llogat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar