loader
menu

CIUTAT

El Palau de Congressos de TGN tanca el 2013 amb 33.000 visitants menys que Fira Reus

Sergi Casado Ciutat dijous, 30 de gener de 2014

L'Ajuntament de Tarragona ha fet públiques les dades d'ocupació i d'actes del Palau de Congressos durant el 2013. Les xifres es podrien considerar positives, però no si es comparen amb les de Fira Reus, ja que pràcticament el supera en tot.

Una imatge d'una de les sales del Palau de Congressos de TGN. /circdetarragona.com

Malgrat que com a institució té més de 70 anys, Fira Reus porta només 2 anys en funcionament com a centre de convencions a les noves instal.lacions del Tecnoparc, mentre que a Tarragona, el Palau firal es va obrir fa quinze anys.

El recinte tarragoní només està per davant de Fira Reus en número de congressos, amb un total de 7, per 4 de Reus. Això sí, agafant com a referència la denominació de congrès que fa l'Associació Internacional de Congressos (ICCA) i que aplica la Generalitat, només es pot computar com a congrès "una reunió periòdica d'una societat o organisme amb una durada mínima de 2 dies i amb un mínim de 50 participants."

Congressos

D'aquesta manera, dels 7 esdeveniments considerats com a congrès, tant la Jornada d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva com la Jornada de l’Agrupació de Serveis d’Aigua de Catalunya, que tan sols van durar un dia, podrien no entrar-hi. El Congrès Mediterrani d'Eficiència Energètica del novembre passat també va durar una jornada, però porta la denominació de congrès en el nom. La trobada internacional de bloggers durant el primer cap de setmana de Tarraco Viva, al maig, també ha computat com a congrès. Fira Reus en va celebrar quatre, i tots d'almenys dos dies.

Per tot això, el número de congressistes del Palau firal tarragoní és lleugerament superior al facilitat per Fira Reus. 2.300 a TGN, i a Reus 2.050.

Al recinte tarragoní s'hi van celebrar 85 actes; lluny dels 148 que va acollir la ciutat veïna. Pel que fa als dies d'ocupació dels dos recintes, Tarragona, amb 170 dies, es va tornar a quedar per darrere de Fira Reus, amb 203.

Quant a número de visitants, malgrat que el Palau de Congressos ha experimentat una certa millora respecte el 2012, Fira Reus torna a guanyar per golejada, amb més 33.000 visitants més que Tarragona. En xifres exactes, Fira Reus va tenir 133.869 visitants, mentre que Tarragona es va quedar amb 98.499.

En la nota de premsa enviada per l'Ajuntament, el Tinent d'Alcalde d'Activació Econòmica, Xavier Tarrés, ha justificat les xifres: "Certament hi ha una disminució generalitzada de la programació, derivada de la situació econòmica actual, però augmenta el nombre total de visitants a l’any. Això, és gràcies a un esforç de planificació per mantenir o superar l’atenció del públic".

Classificació d'activitats i comparativa

Congressos: Tarragona 7 Reus 4

Fires: Tarragona 6 Reus 12

Jornades/ reunions: Tarragona 31 Reus 58

Gales: Tarragona 12 Reus 4

Exposicions: Tarragona 1 Reus 0

Altres (seminaris, convencions, banquets, cursos, fòrum, presentacions, conferències...): Tarragona 8 Reus 69

Actes: Tarragona 85 Reus 148

Ocupació: Tarragona 170 Reus 203

Congressistes: Tarragona 2.300 Reus 2.050

Visitants: Tarragona 98.499 Reus 133.869

Al 2013 s’han dut a terme activitats de major envergadura que l’any 2012: First Lego League, Campionat de Dards Electrònics WALDE o Las Noches del Club de la Comedia, entre altres. Destaquen de nou la celebració de concerts i espectacles de gran format com l’actuació del Ballet de Moscou, Sílvia Pérez Cruz, El Arrebato, Las Noches del Club de la Comedia i Los Sírex.

FiraReus tanca un any d’activitat històric en totes les seves vessants: organització de fires, congressos i mercat de reunions. Pel que fa a les fires, quatre han estat de nova creació: la Fira de Botigues Online FIBO, la Fira de la Gent Gran, la ReuSport i el saló Cupcake Reus.

A més d’aquestes, també s’han dut a terme la resta de fires consolidades del calendari firal com són Epocauto, Bestial, el Saló de la Moto, la Fira de Sant Jaume, exproReus i Tot Nuvis. Enguany també s’han realitzat a les instal·lacions de firaReus altres fires organitzades per empreses i institucions externes com ara la fira Mystic’s, el Reus Fashion Festival i el Parc de Nadal.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar