loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Comença el ball de propostes per a l'edifici del Banc d'Espanya: ERC hi ubicaria l'Hemeroteca

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 31 de gener de 2014

El candidat a l’alcaldia d’Esquerra Republicana de Catalunya per Tarragona a les properes eleccions municipals de 2015, Pau Ricomà, ha proposat que l’Hemeroteca de la Fundació Catalunya-La Pedrera s’ubiqui en l’edifici del Banc d’Espanya, propietat de l’Ajuntament de Tarragona i tancat des de fa anys sense ús públic. Es tracta de fer una cessió d’ús de part de l’edifici a la Fundació. “Crec que el futur de l’Hemeroteca es va tancar en fals el mes de desembre i volem ajudar a trobar una mesura que garanteixi el futur de l’equipament, i que posi en valor el Banc d’Espanya i aquella zona de la Rambla”, ha exposat Pau Ricomà.

Ricomà i la presidenta d’ERC a la ciutat, Mònica Alabart, han exposat els avantatges de la proposta que ara elevaran a l’Ajuntament de Tarragona. “L’ajudarem en tot el que puguem”, ha afegit Pau Ricomà.

La proposta (explicada en el plànol adjuntat) redistribueix la planta baixa, i la separa en dues zones. La primera és la zona del vestíbul i la planta subterrània amb el qual l’espai triplica la sala de consulta i la sala d’informàtica que ofereix l’hemeroteca al carrer Mossèn Salvador Ritort i Faus. “L’hemeroteca està en un espai antiquat que cal ampliar i modernitzar, però és que, a més a més, el Banc d’Espanya està tancat i quant més temps ho estigui, més es degradarà”, ha avisat Ricomà.

Hi ha una segona zona, a la planta baixa, que ERC proposa per a ús comercial de la Fundació que podria servir per a algun servei de restauració, lligat a l’hemeroteca. “Hi ha un jardí exterior que dóna més valor a aquest altre ús més comercial per tal de generar recursos que ajudessin a la viabilitat del projecte”.

L’Hemeroteca al Banc d’Espanya posaria en valor els serveis que ofereix, augmentaria el nombre d’usuaris i les facilitats d’ús pels investigadors, se n’asseguraria les seves possibilitats de creixement i contribuiria a la vitalització cultural de la zona, a més que donaria una excel·lent imatge de la Fundació i un molt bon servei a la ciutadania.

“La inversió necessària per a les sales de consulta i ordinadors i l’administració de l’Hemeroteca en la planta baixa del banc no seria massa alta, i amb poca inversió s’obtindria un gran benefici per a la ciutadania”, ha assegurat Ricomà.

La manera de materialitzar la mudança de l’Hemeroteca a l’immoble de la Rambla Nova seria mitjançant un acord entre l’Ajuntament de Tarragona i la Fundació Catalunya-La Pedrera, propietària del llegat dels més de 63.000 volums que allotja l’Hemeroteca. “La fórmula final de gestió de l’espai cedit podria estudiar la participació d’altres agents públics o privats, amb l’objectiu de fer de l’Hemeroteca de Tarragona un referent per la investigació reconegut en l’àmbit nacional”.

L’hemeroteca tarragonina és la més completa de Catalunya, amb un fons que recull documents des de 1711 i més de 2.750 títols de publicacions periòdiques, i atén una mitjana anual de 30.000 usuaris.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar