loader
menu

TGN diu no a la reforma de la llei d'avortament

Sergi Casado divendres, 31 de gener de 2014

El primer ple de l'Ajuntament de Tarragona de 2014 ha dit no a la reforma de la llei d'avortament proposada pel Partit Popular. Tot i que, tant ICV-EUiA com el PSC havien presentat mocions diferents, finalment el debat s'ha fet de manera conjunta i la votació, també. PSC, CiU i ICV hi han votat a favor, mentre que el PP ha votat en contra. 19 vots a favor i 7 en contra.

Els retrets i les acusacions cap al govern estatal, i en conseqüència, cap a la bancada popular tarragonina, han estat constants i, en ocasion, dures i punyents. "Ens volen portar 30 anys enrere. El PP té la majoria parlamentària, però no social, i si s'aprova la reforma, qui no s'ho pugui permetre, haurà d'avortar clandestinament", ha denunciat la portaveu d'ICV, Arga Sentís. Per la seva banda, el tinent d'alcalde de Benestar Social, Javier Villamayor, ha recordat que, en el cas que tiri endavant la reforma del ministre Gallardón, " serem el primer país d'Europa que retrocedeix en els seus drets".

Des de CiU, s'ha qualificat la reforma com a "classista, masclista i misògina", tot reiterant que "en els darrers tres anys no hi ha hagut problemes i s'ha evitat que es fessin avortaments clandestins". Quan li ha arribat el torn al portaveu del PP, Alejandro Fernández, perquè defensés la seva postura, s'ha limitat a dir que mantenia el posicionament del seu partit. No ha volgut entrar en la polèmica i ha optat pel silenci.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar