loader
menu

El PSC tira endavant la seva moció pel Dret a Decidir, però manté la distància amb tots els grups de TGN

Sergi Casado divendres, 31 de gener de 2014

Al marge de la controvertida reforma de la llei d'avortament, en el #pletgn s'han debatut sis mocions més. El PSC ha tornat a defensar la seva visió particular del Dret a Decidir i ha presentat una moció per reiterar que el partit "està a favor d'una nova relació amb Espanya, i que no passa per la independència, sinó per una relació federal". El PSC ha justificat el seu vot contrari a l'adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, debatut al ple del juliol de l'any passat, "perquè allò era un joc de paraules" i ha assenyalat novament que creuen en una consulta "acordada, pactada i legal".

En primer terme, la portaveu del PSC, Begoña Floria. / circdetarragona.com

La moció s'ha aprovat gràcies als vots favorables de CiU i l'abstenció d'ICV. El PP, naturalment, s'hi ha oposat. El debat s'ha tornat a escalfar. Arga Sentís ha acusat els socialistes de "voler fer-nos socis de les seves contradiccions perquè a Catalunya tothom ja és partidari d'una consulta legal i acordada i no cal tornar-ho a discutir". Victòria Forns, portaveu de CiU, s'ha preguntat "perquè ara amb aquesta moció? això ja ho vam debatre al juliol i s'hi van oposar".

Alejandro Fernández, novament sol, ha alertat que "ja és la cinquena moció sobre aquest assumpte, i això l'únic que provoca entre els tarragonins és desconcert, confusió". A més, considera que el PP presenta una "contradicció nuclear que l'acabarà enfonsant". Ha acabat recomanant, de manera irònica, la famosa cançó de Ricky Martin "Un pasito palante, un pasito patràs" per recordar a Ballesteros la seva falta de posicionament clar, al seu entendre, sobre el procés sobiranista. Ballesteros li ha respost que prefereix la "Yenca".

Es multarà els bancs que tinguin pisos buits

També s'han aprovat més mocions, com la que ha assumit el grup d'ICV-EUiA (presentada per la PAH) i aprovada pel PSC i CiU que multarà els bancs que tinguin pisos buits. El PP s'hi ha oposat.

El plenari també ha donat el vistiplau a millorar la senyalització dels cartells de Tarragona a les autopistes, proposada per CiU; a la restitució del Fons de Cooperació Local i a demanar que no se suprimeixi la T-10 durant l'estiu, plantejada per ICV; i a donar suport a les escoles municipals de música, defensa pel grup del PSC.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar