loader
menu

CIUTAT

TGN es gasta 38.000 euros mensuals en el lloguer dels nous parquímetres

El Circ Ciutat diumenge, 02 de febrer de 2014

L'empresa municipal d'Aparcaments ja ha acabat d'instal·lar els més de 300 nous parquímetres que va comprar l'any passat. El primer any de convivència entre els tarragonins i els nous dispensadors de tiquets d'aparcament no ha estat fàcil. No era extrany veure gent fent cua per pagar; una imatge fins ara mai vista. Un equipament tan modern havia de fer la vida més fàcil als usuaris, però no ha estat així. La presidenta d'Aparcaments Municipals, Begoña Floria, ha recordat que van tenir problemes, fa uns mesos, quan, en un moment del dia, i sempre a la mateixa hora, els nous parquímetres es col·lapsaven.

Una imatge de gent fent cua per treure un tiquet dels nous parquímetres l'estiu de l'any passat. / circdetarragona.com

Font: circdetarragona.com

Fins i tot, Aparcaments Municipals va penjar un vídeo a Youtube on explica, de manera molt didàctica, com fer ús dels nous aparells davant les queixes i les preguntes de molts tarragonins i tarragonines. Això va fer alentir-ne la instal·lació, però passat un any, ja no queda rastre de les antigues màquines.

Interacció a mitges

Els aparells adquirits a Parkeon permeten que s'habilitin moltes més funcions, com la de pagament a través de l'smartphone. Floria insisteix que "el més important és consolidar allò que ja funciona, tot i que hi ha la possibilitat de tenir una interacció molt més gran amb l'usuari, tant amb sistemes mòbils com d'altres". Però el millor és anar pas a pas. Menjar poc i pair bé.

De moment, l'empresa Aparcaments rebrà una subvenció de 100.000 euros durant els pròxims tres anys gràcies a la incorporació al pla "Europe push and pool". Serviran per avaluar el seguiment i l'aplicació dels diferents punts dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, que és previst que es vagi aplicant d'ara i fins el 2017.Les noves màquines suposen una despesa mensual de 38.000 euros durant els pròxims sis anys, ja que el contracte d'adjudicació signat el gener de l'any passat, té un cost total de 3.182.608, 80 euros (sense IVA), a pagar durant els 84 mesos que durarà el lligam contractual.

El contracte amb Parkeon

Els més de 3 milions d'euros del contracte d'adjudicació a Parkeon no només inclouen els parquímetres, sinó també un aval del 5% del total per part de l'empresa, així com un sistema de software, el manteniment, la càrrega financera que assumirà l'AMT i, per descomptat, el marge de benefici que s'emportarà l'adjudicatària, Parkeon.

De moment, l'empresa Aparcaments rebrà una subvenció de 100.000 euros durant els pròxims tres anys gràcies a la incorporació al pla "Europe push and pool". Serviran per avaluar el seguiment i l'aplicació dels diferents punts dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, que és previst que es vagi aplicant d'ara i fins el 2017.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar