loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament de TGN ensenyarà a gestionar millor els recursos de la llar

El Circ Ciutat dilluns, 03 de febrer de 2014

L'Ajuntament de Tarragona posarà l'abast de tots els ciutadans les tècniques i els coneixements per guanyar en eficiència en la gestió dels recursos de la llar. L'hora d'aprendre a ser racional en l'ús i que això derivi en la millora del medi ambient. Això él que amaga el concepte d'smart city, en el qual s'emmiralla la ciutat.

Una imatge d'un cablejat en un carrer d'un barri de Ponent. / circdetarragona.com

Sota el títol “Estalvi energètic a la llar”, la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City ha programat un curs gratuït i accessible a tothom que té com a objectiu facilitar les eines necessàries per aprendre a fer un ús més eficient dels recursos de la llar i a estalviar en el consum energètic domèstic. El curs es durà a terme el dies 4 i 11 de febrer al Centre Cívic de Bonavista i està obert a tota la ciutadania. La idea, no obstant, és fer-lo extensible a la resta de Centres Cívics de la ciutat.

El sector domèstic representa un percentatge elevat del consum energètic del país. Les famílies reben notícies sobre el canvi climàtic, sobre les polítiques energètiques, suporten els increments dels preus de l’electricitat, el gas i l’aigua, però no disposen d’informació sobre els detalls de la facturació, de com es distribueix el consum i la despesa a les seves llars, ni de com estalviar costos sense que això vagi en detriment del seu confort. Tot això, en un context de crisi econòmica en què moltes llars es veuen fortament afectades.

Per aquests motius, el curs pretén ser un mitjà d’informació i formació pel ciutadà en matèria d’energia, fent especial incidència en els aspectes com el consum, la despesa i el confort de les llars.

El curs es divideix en dos mòduls. Un primer en què es parlarà de “La despesa energètica a la llar” i un segon sota el títol “Com podem aconseguir un major estalvi i confort?”. Cristina Guillén, col·laboradora de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City i experta en economia i energia, serà l’encarregada d’impartir un curs que s’emmarca dins l’acord de la Fundació amb l’Àrea de Centres Cívics municipals i Antenes del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili.

Segons Javier Villamayor, tinent d’alcalde de Projectes Estratègics de l’Ajuntament de Tarragona i director de la Fundació, “la idea és donar consells pràctics a totes aquelles persones que no tenen accés a una informació adaptada, comprensible i pràctica sobre aspectes relacionats amb els consums energètics i el potencial d’estalvi energètic i econòmic de la llar”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar