loader
menu

CIUTAT

TGN explica a Madrid que els Jocs del 2017 avancen amb pas ferm

El Circ Ciutat dilluns, 03 de febrer de 2014

Tarragona ha presentat a Madrid el moment actual del projecte dels Jocs Mediterranis del 2017. Ho ha fet a la seu del Comitè Olímpic Espanyol (COE), a Madrid, on, a més també s'hi ha celebrat la primera reunió oficial de la Fundació Tarragona 2017 i tots els seus membres, i que ha servit per establir les bases de treball de la Fundació a partir d’ara.

Durant la seva intervenció, l’alcalde de Tarragona ha destacat que s’està complint la planificació establerta al Pla Director, document de base, i en constant actualització, que segueix el projecte i que va ser aprovat, en la seva darrera versió, el passat mes de novembre durant la visita a Tarragona del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis. Segons l’alcalde, “el projecte avança a bon ritme en un entorn que no és fàcil, atesa la situació econòmica del país, però s’està complint la planificació de manera íntegra”.

A la presentació s’ha subratllat, a més, l’empenta que ha suposat la consideració dels Jocs com a “Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic” als Pressupostos Generals de l’Estat, un fet que permetrà que les empreses interessades en ser donants o patrocinadors dels Jocs puguin beneficiar-se’n a nivell fiscal. Així mateix, s’ha parlat de projectes concrets que s’estan treballant actualment com el programa cultural vinculat als Jocs Mediterranis o el projecte educatiu, previst perquè comenci el curs 2014-2015.

Els voluntaris, puntal dels Jocs

Per altra banda, Josep Fèlix Ballesteros ha fet especial èmfasi en l’àrea de voluntariat dels Jocs, “un dels nostres punts forts”, ha remarcat. Tal i com ha explicat, “actualment tenim més de 1.500 voluntaris inscrits i actius que, gràcies al recent acord al qual hem arribat amb el Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, podran beneficiar-se de polítiques actives de formació i ocupació específiques per a ells”. L’objectiu, ha afegit, “és que la formació i posterior experiència laboral pugui acreditar-se i incorporar-se al currículum i que, per tant, els voluntaris acabin tenint més oportunitats per trobar feina un cop celebrats els Jocs Mediterranis”.

Reunió amb les Federacions Espanyoles

Per altra banda, demà dimarts dia 4 de febrer, una delegació tècnica de Tarragona 2017 es reunirà amb les 28 federacions esportives que representen els esports que es duran a terme durant els Jocs Mediterranis de Tarragona per explicar l’estat actual del projecte i l’Anella Mediterrània. Així mateix, es posarà damunt la taula la necessitat de donar prioritat als Jocs Mediterranis, que es treballi per a la tecnificació dels esportistes amb projecció i possibilitat de competir l’any 2017 a Tarragona i establir els criteris de col·laboració entre l’organització i les federacions per tal de promocionar els esports que representen a les ciutats seus de Tarragona 2017.

Una imatge de l'arribada de la bandera dels Jocs l'estiu de l'any passat. / circdetarragona.com


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar