loader
menu

Totes les propostes del PP per enfortir la marca TGN encara estan al calaix

Sergi Casado dilluns, 03 de febrer de 2014

Quan un polític fa grans anuncis ja sap que corre el risc de que el que ha dit no s'acabi complint o que es dilueixi com el sucre dins del cafè. Com a tot arreu, a Tarragona, també passa. El portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament, Alejandro Fernández, agafa el relleu de l'alcalde Ballesteros i també radiografiarà Tarragona. Això, sí, sota el seu prisma, i amb el lema "Una alternativa de canvi a Tarragona".

El portaveu del PP a Tarragona, Alejandro Fernández. / circdetarragona.com

Ho farà un any després de fer cinc grans propostes durant la seva primera conferència multitudinària, i cap de totes no s'ha concretat en res. La que va focalitzar l'atenció va ser la creació de l'Agència Marca Tarragona. Passat quasi un any, tret d'aprovar-se la moció al plenari, poca cosa més. Durant els primers sis mesos tan sols es va fer una reunió. Des del PP es reconeix que no ha avançat res de res, però assenyalen a l'equip de govern del PSC, que és qui té la responsabilitat de liderar el projecte, com a causant del retard.

Fonts del consistori van explicar, fa unes setmanes, que, al marge de problemes d'agenda d'alguns regidors, el principal inconvenient és que el PP tan sols havia posat la idea damunt la taula, però que no havia aportat res més. Fonts del PP asseguren que la idea de l'Ajuntament és crear un òrgan consultiu, però sense poder decisori, a l'estil del Senat Tarragoní, cosa que no volen. Les coses, com siguin; sent pràctics, l'agència Marca Tarragona està més verda que mai. Des de CiU, per exemple, s'ha proposat que s'integri dins del Consell Municipal de Comerç i que se li atorguin més poders i evitar un nou ens.

En segon lloc, el líder popular també va demanar la creació d'un grup de treball per a la revisió dels Monuments que són Patrimoni Mundial de cara a l'examen que durà a terme la UNESCO enguany. També es va aprovar en el plenari. S'ha constituït? Doncs, no. El Circ va demanar a l'Ajuntament si s'hi estava treballant i ens va remetre als Serveis Territorials de Cultura, on van aclarir que cap tècnic de la UNESCO realitza cap examen, pròpiament dit, a les ciutats on hi ha monuments. Sí s'omplen uns formularis que s'enviaran al Ministeri de Cultura, però, en principi, no intervindrà cap grup de treball del consistori tarragoní.

Fernández també va anunciar un nou pla d'usos comercials. El plenari també li va donar el vistiplau, però tampoc s'ha posat el fil a l'agulla. Tot són propostes del dirigent popular durant la conferència en què va alertar del perill de desmembrament de la marca Tarragona.

Però encara en queden dues, també validades pel ple tarragoní, però amagades al calaix. L'una era un concurs per als serveis a les platges, a l'estil de Màlaga, i l'altra, tenir més cura de l'estat d'abandonament d'algunes cases a la Part Alta. Pel que fa a les platges, el consistori ja va treure a concurs nous serveis al Miracle i a l'Arrabassada. No tenen res a veure, però, amb la proposta dels populars.

L'estat d'abandonament d'algunes cases al nucli antic també és un dels problemes endèmics que té heretats Tarragona. Alejandro instava l'equip de govern a que fes ús dels mecanismes que té al seu abast per frenar el deteriorament del casc antic. Alguns funcionen, però, d'altres grinyolen. L'exemple de Ca l'Ardiaca, que trencarà l'"skyline" de la Catedral durant un període de temps indeterminat, és prou il·lustrador.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar