loader
menu

CIUTAT

La CUP demana a Alejandro Fernández que TVE també emeti el documental d'exiliats tarragonins de Robert Capa

El Circ Ciutat dilluns, 03 de febrer de 2014

La CUP de Tarragona ha demanat formalment per carta al representant tarragoní electe al Congrés dels Diputats Espanyols, el senyor Fernández (PP), que iniciï les gestions a RTVE perquè a TV1 s’emeti el documental El món on volíem viure. Robert Capa, 15 de gener de 1939.

Font: Ajuntament de TGN.

En la carta enviada, la CUP ha volgut recordar que el passat 15 de gener es commemoraven els 75 anys de l’ocupació de Tarragona per part de les tropes feixistes de Franco. L’imminent arribada de les tropes franquistes va provocar que la ciutat fos literalment abandonada. Nombrosos tarragonins i milers de refugiats provinents de l’Estat Espanyol decidiren emprendre el camí cap a la Catalunya Nord per la por a la repressió tal i com ja havien patit altres zones dels Països Catalans i de l’ Estat Espanyol com ara Astúries, Andalusia, Extremadura...

La candidatura independentista també ha volgut recordar que aquests fets històrics del Camp de Tarragona juntament amb el reportatge foto periodístic de Robert Capa han quedat recollits en el documental “El món on volíem viure. Robert Capa, 15 de gener de 1939”, estrenat a l’ Antiga Audiència -espai on foren jutjats i condemnats a mort del 1939 al 1945 centenars de “republicans” per part del règim franquista- i també es va poder veure el dia 15 de gener a Catalunya a través de TV3.

Per últim la CUP ha demanat l’emissió d’aquest documental per poder situar la ciutat de Tarragona al mapa, ja que considera que la ciutat ha estat massa cops abandonada pel govern espanyol, i de pas poder explicar uns fets històrics que s’han volgut obviar. Confien que la gran influència del sr. Fernández (PP), entre els alts càrrecs del seu partit i l’estima envers la ciutat faran possible l’emissió del documental per la Televisió Espanyola.

La carta

"Benvolgut Sr. Fernández,

Com molt bé ja deu saber, el passat 15 de gener es van complir els 75 anys de l’ocupació de la ciutat de Tarragona per part de les tropes feixistes de Franco. La ciutat, després de patir quasi tres anys de bombardeigs per part de l’aviació feixista i després de la caiguda del front de l’Ebre amb l’imminent arribada de les tropes colpistes, fou literalment abandonada. Així, nombrosos tarragonins i milers de refugiats provinents de la resta de l’ Estat decidiren emprendre el camí cap a la Catalunya Nord. Com també deu saber, el motiu d’aquest exili fou la por a la repressió que ja havia patit la població civil d’altres punts dels Països Catalans i de l’ Estat Espanyol com ara Astúries, Andalusia, Extremadura...


El prestigiós fotògraf Robert Capa va deixar testimoni d’aquest exili immortalitzant-ho amb 101 fotografies fetes el dia 15 de gener del 1939 a la ciutat de Tarragona i a la carretera N-340 direcció Barcelona. Aquests fets històrics del Camp de Tarragona, juntament amb el reportatge foto periodístic de Robert Capa, han quedat recollits en el documental “El món on volíem viure. Robert Capa, 15 de gener de 1939”, estrenat a l’ Antiga Audiència -espai on foren jutjats i condemnats a mort del 1939 al 1945 centenars de “republicans” per part del règim franquista- i també es va poder veure el dia 15 de gener a Catalunya a través de TV3.


Com a representant tarragoní electe al Congrés dels diputats espanyols, des de la CUP de Tarragona voldríem que iniciés els tràmits i les gestions adients a RTVE perquè TV1 pugui emetre aquest reportatge.


Des de la CUP creiem que l’emissió d’aquest documental situa al mapa la ciutat de Tarragona, massa cops abandonada pel govern espanyol, i de pas explica uns fets històrics del Camp de Tarragona que s’han volgut obviar.

Esperant la seva emissió per TV1, rebi les més cordials salutacions".


Candidatura Unitat Popular Tarragona

3 de febrer de 2014

Països Catalans


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar