loader
menu

CIUTAT

La Generalitat alerta: "El govern espanyol posarà 0 euros als Jocs del 2017"

Sergi Casado Ciutat dimarts, 04 de febrer de 2014

El compte enrere dels Jocs Mediterranis del 2017 porten inherent, des de fa temps, un discurs gens triomfalista. Més aviat fatalista. Les aportacions de les grans administracions, sobretot la del govern de l'estat, no estan definides ni tampoc quantificades. Mentre aquests dies, el comitè organitzador és, precisament, a Madrid, a la seu del COE per tal de començar a planificar, la Generalitat ha enviat un missatge enverinat: l'estat no hi posarà un cèntim. Millor dit, hi posarà "zero euros".

Una imatge de la reunió d'avui a la seu del COE. / ajuntament de tgn

El Secretari General de l'Esport, Ivan Tibau. / andreu puig/ el9

Així de contundent i convençut s'ha expressat el Secretari General de l'Esport, Ivan Tibau, en una entrevista al diari El 9. Textualment, el màxim representant de l'esport a Catalunya ha afirmat: "El govern espanyol ha dit que hi posa 0 euros". Per això, explica que ja han demanat una trobada urgent amb l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, per tractar la gravetat de l'assumpte, agafant com a referència les paraules de Tibau. "Tenim una reunió amb l’alcalde per veure fins on podem arribar. Tenim tots clar que el que no podem fer és que els jocs serveixin per fer coses que no siguin útils l’endemà".

Per argumentar-ho, recorda que a Sotxi, a Rússia, on s'hi celebraran els Jocs Olímpics d'hivern," han fet cinc Sant Jordi, un al costat de l’altre".

Tibau conclou preguntant-se perquè l'estat espanyol va apostar pels Jocs Mediterranis de 2017, si ara se'n desdiu: "Al final a qui li interessa que vagin endavant és al COE. Són els seus jocs i si no volia apostar-hi no sé perquè s’hi va presentar".

Pel que fa a les aportacions de les administracions que figura en el Pla Director, el document preveu aportacions d'1.512.000 euros per part de l'Ajuntament de Tarragona i de la Generalitat d'ara i fins el 2017, mentre que la partida que destina la Diputació de Tarragona serà de 150.000 euros cada any fins el 2017. Del Comitè Olímpic Espanyol, ni un cèntim. Altra cosa són les aportacions que es facin a través de la Fundació.

El Circ ha consultat el Comitè Organitzador de Tarragona 2017, des d'on s'ha preferit evitar fer cap declaració al respecte.

El 9 l'entrevista en profunditat i en el titular es llegeix "Si Catalunya tingués estat propi, l'esport també hi sortiria guanyant". Tibau explica que el procés de recentralització d'alguns sectors que està duent a terme el govern espanyol també ha arribat a l'esport: "Cada setmana el govern espanyol aprova alguna llei que buida les nostres competències", lamenta el Secretari de l'esport, qui també considera que el 9-N també podria ser clau. "L’esport català està molt compromès amb tot el procés que està fent el país i culminar-lo serà molt beneficiós. A Catalunya encara tenim un problema: la falta de visualització."

Tibau també vincula la dimissió de Sandro Rossell "al procés", que s'entèn com a sobiranista i confessa que es treballa conjuntament amb totes les federacions esportives per elaborar un "pla B" contra l'onada recentralitzadora del govern del PP també en matèria esportiva.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar