loader
menu

Esquerra posa en marxa la campanya pel 9-N

El Circ dimarts, 04 de febrer de 2014

Ha arrencat la campanya "més transcendent que ha afrontat el país i la campanya de la nostra vida". Així ho ha manifestat Esquerra Republicana de Catalunya, durant la presentació de la nova campanya "Votar és democràcia", en la qual han tornat a posar de manifest les dues visions antagòniques de tot el que genera el procés sobiranista. Esquerra ha contraposat l'anhel de Catalunya per votar amb el fet que “després de la Convenció del PP a Valladolid sembla que votar és un anatema, quan votar és el més normal en els països occidentals avançats, menys en el Regne d’Espanya”.

Font:esquerra.cat

La campanya s’allargarà fins a l’abril i en el global del país computarà fins a un miler de xerrades. S’adreça principalment als indecisos. Hi ha un 74% de la població catalana partidària de la consulta, i un 87% diu que acceptarà el resultat. “Les enquestes diuen que la independència té el suport del 54%, per tant, fins a aquell 74% hi ha un 20% de persones que potser creuen en un encaix dins d’Espanya, però a aquestes persones intentarem fer-les-hi veure que això és una via morta, de fet, l’única tercera via real és la que planteja el govern espanyol, és la via de la involució, la retallada de competències i la regressió en drets”, ha exposat Lluís Salvadó, secretari adjunt.

El diputata Josep Andreu ha afirmat que “Catalunya pot esdevenir un dels estats més avançats socialment d’Europa, i ser un dels seus motors econòmics; això aquí a les comarques del sud és una qüestió cabdal, tenim turisme potent a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre, indústria capdavantera, industrialització agroalimentària i exportació...”

Com que l’objectiu de la campanya és convèncer indecisos, aquesta tindrà especial incidència en les àrees metropolitanes, que “és on es concentren majoritàriament les persones que encara estan indecises, i precisament el Camp de Tarragona és la segona àrea metropolitana del país”, ha dit Salvadó. L’acte principal al Camp de Tarragona serà el divendres 21 de febrer a l’Antic Hospital de Santa Magdalena de Montblanc amb Josep Maria Terricabras, qui serà el cap de llista d’ERC a les eleccions europees.

La campanya consta de dos lemes: Votar és democràcia, amb el qual s’apel·la als valors democràtics que són indiscutibles; i al twitter crea l'etiqueta #noupaís, amb el qual ERC exposarà quin model de República vol construir. Amb la campanya, “desmuntarem, diluirem, dinamitarem les incerteses que el procés genera, i que en part tenen lògica, però les incerteses del procés i del futur són infinitament millors que la certesa de continuar dins de l’Estat espanyol amb un govern que portarà Catalunya a la involució, a anar enrere”, ha conclòs Salvadó.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar