loader
menu

CIUTAT

La candidatura del 2017 arrossega un deute de més de mig milió d'euros

Sergi Casado Ciutat dimecres, 05 de febrer de 2014

Tal com va prometre l'alcalde Ballesteros, l'Ajuntament de Tarragona ha fet pública l'auditoria dels comptes de la candidatura de Tarragona 2017. El consistori informa que no hi ha cap deute bancari i que els comptes estan equilibrats, per la qual cosa es procedirà a la liquidació i extinció de l'Associació per la Promoció de la Candidatura dels Jocs Mediterranis, que tenia com a màxim responsable Mario Rigau.

L'ex president executiu de la candidatura Tarragona 2017, Mario Rigau. / font: cedida

Segons l'informe elaborat per Roig & Llevat Economistes Auditors, S.L.P, (podeu consultar-lo en el document adjunt, juntament amb els balanços) la candidatura té un deute de 584.000 euros amb l'empresa Tecnicas Reunidas, pel qual ja ha aconseguit un aplaçament de sis mesos. Cal recordar que Tecnicas Reunidas es tracta d'un consorci creat per una empresa unipersonal, propietat d'un amic de Rigau, i a la qual li van adjudicar la realització del dossier de candidatura, l'espot promocional i el web de la candidatura tarragonina.

L'auditoria també fa menció de 220.000 euros que la Generalitat reclama a l'organ que va gestionar la candidatura. L'Ajuntament, en la nota enviada als mitjans, explica que l’Associació per la Promoció de la Candidatura dels Jocs Mediterranis recorrerà aquesta reclamació, anant fins i tot al Jutjat Contenciós Administratiu perquè no hi està d’acord. El motiu de la discrepància és que l’associació va justificar la subvenció amb factures corresponents a 2012 perquè, al 2013 quan arriba la subvenció, la candidatura ja no tenia activitat.

Més irregularitats

L'estudi també deixa al descobert diverses irregularitats comptables. Textualment assegura que "durant 2012 i 2013 s'han fet ingressos bancaris (per valor de 30.000 euros) però ha estat impossible determinar qui els ha fet". També revela que "no s'ha pogut verificar l'existència física de l'immobilitzat material i tampoc no s'han pogut calcular les amortitzacions (de prèstecs) durant quasi dos anys; en concret, des de l'1 de gener de 2012 a l'1 de desembre de 2013."

L'Ajuntament afirma que existeix un equilibri patrimonial perquè els actius assumeixen els passius. I que els comptes també demostren que l’Associació per la Promoció de la Candidatura dels Jocs Mediterranis no és insolvent.

Malgrat això, l'auditoria detalla que, per exemple, "en el 2012, no es va realitzar una comptabilitat fiable de l'entitat" i tampoc no es va tancar l'estat financer per part de la Junta Directiva.

O que durant l'inici de 2012 la distribució dels resultats auditats durant l'any anterior no es van traspassar correctament. Aquesta pràctica, segons els auditors, també es va seguir fent amb els moviments de 2012 i 2013.

Més dubtes. L'estudi, datat a 30 de gener de 2014, també conclou que no s'han pogut obtenir els certificats de l'agència Tributària i de la Tresoreria General de la Seguretat Social que acreditin que TGN 2017 està al corrent de pagament.

A partir d’ara es convocarà el consell d'administració de l'Associació i tots els òrgans gestors per tal d'anomenar una Junta Gestora que es dediqui a cobrar el pendent per tal de pagar els deutors durant el proper mes. L'objectiu final és liquidar el cent per cent de les operacions.


Documents

Balanços candidatuira TGn 2017

Auditoria 2017


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar