loader
menu

El PP de Tarragona vaticina l'apocalipsi si no s'aplica el seu decàleg de mesures

Sergi Casado dijous, 06 de febrer de 2014

Els polítics tenen la gran capacitat de veure les coses de manera radicalment oposada a la dels seus adversaris. Passa cada dia, a cada ciutat del món i Tarragona no n'és una excepció. El portaveu, líder, candidat i president del PP a Tarragona, l'omnipotent Alejandro Fernández, va radiografiar l'estat actual de la ciutat d'una manera tant apocalíptica que, segons el seu prisma, vivim en una ciutat abandonada, tancada al mar, oprimida i que navega sense rumb. També va deixar clar que és un enamorat de les ciutats del nord de l'estat espanyol.

Alejandro Fernández, durant la conferència. /PPTarragona

Ho va fer en la conferència que portava per títol "Una alternativa de canvi". El líder del PP tarragoní es va adreçar als presents des d'un tarima i un faristol en el qual no hi figuraven ni les sigles ni el nom del Partit Popular. Això, sí, tant el joc de paraules Ale Ale, com la gamba, que sembla que, almenys a Tarragona, ha rellevat les famoses gavines. Al darrere, res de power point. Només el cartell de la xerrada, amb un interruptor que es posa en marxa i que juga amb la nova engegada que necessita Tarragona.

És un intent d'allunyar-se de la marca PP, que cada cop genera més crispació entre la ciutadania? A diferència d'altres anys, no es va dedicar a afeblir el seu màxim rival, l'alcalde Ballesteros, tot i que va deixar entreveure que el llegat que deixarà el PSC a Tarragona no serà per tirar coets.

Els Jocs del 2017 i el concepte smart city també van ser víctima de Fernández. Dels Jocs, es va preguntar si realment es faran, emparant-se en una de les corrents d'escepticisme que impera a TGN, i de l'smart city, amb ironia, es va preguntar "i això què és?. "Aquests projectes no resoldran els problemes dels tarragonins".

Què cal tenir per poder ser una alternativa real de canvi? Doncs, dos elements essencials, i que, segons Fernández, tan sols té el seu partit: Un projecte polític unit i sòlid, "que és el que traslladen la majoria dels mitjans de comunicació" i sobretot un projecte de ciutat. "Defensem el tarragonisme polític, el nom i la indiscutible capitalitat i també creiem que Tarragona necessita desenvolupar tota la seva capacitat per convertir-se en una veritable ciutat de serveis", va detallar el popular.

Fernández no va tenir cap inconvenient en afirmar que "igual que vaig dir que treuríem set regidors a les últimes municipals, ara dic que guanyarem les eleccions". Aplaudiments entre el públic.

El líder popular va posar com a exemple Bilbao i Avilés, a Astúries, com les ciutats que s'han reiventat, i que, segons Fernández "eren pitjors que Tarragona". L'una, amb el Museu Guggenheim com a símbol, i en el cas d'Avilés, amb el nou centre Niemeyer.

Fernández va reivindicar la necessitat de debatre a fons per tal d'establir una diagnosi acurada del que li cal a Tarragona per emergir a la superfície. Com és possible que tot el front marítim estigui tancat, o que els aparcaments siguin tant cars, o que tant la Part Alta com la Part Baixa estiguin tant degradades, o que l'oferta hotelera sigui tant reduïda?

Són tot qüestions retòriques que Fernández va anar desgranant per, després, poder exposar el seu decàleg de projectes que cal impulsar. La Residencial, la Savinosa, la connexió entre el Miracle i l'Arrabassada, la recuperació dels fortins de Sant Jordi i de la Reina o l'espai de l'antiga Universitat Laboral per fer-hi macroconcerts. També va apostar per millorar la política tarifària en aparcaments i copiar el model de Reus (4 euros/dia), tolerància zero amb l'incivisme, recuperació dels parcs urbans, completar el mur verd i fer de Tàrraco Viva el gran projecte insígnia de la ciutat.

Això, sí, tal com va fer Ballesteros, el popular no va fer cap referència al moment polític que travessa el país. A deu minuts pel final, i en plena exposició del decàleg, una trentena de persones es van concentrar davant la porta de la sala a crits en contra de la reforma de la Llei de l'Avortament. Finalment, Alejandro va haver de sortir per la porta del darrere i amb una furgoneta dels Mossos vigilant.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar