loader
menu

CIUTAT

Acusen dos directius de Repsol pel vessament de 2008 al Francolí

El Circ Ciutat dilluns, 07 de gener de 2013

La Fiscalía de Tarragona ha presentat càrrecs contra dos directius de Repsol Química per un vessament al riu Francolí que es va produir durant el 2007 i el 2008, i que va provocar la mort de més de mil peixos. Segons la Fiscalia, també veu indicis de delicte perquè el vessament contenia fenol. El fiscal considera que els dos tècnics són responsables del transport d'aigües molt tóxiques procedents de la planta de producció d'òxid de propilè i estirè a un antic dipòsit d'aigua, a unos 240 metres de distancia, sense cap control.

Una imatge del riu Francolí. / cedida

L'esmentat transport es va realitzar amb una mànega que no reunia les millors condicions, i per això es va trencar, fent que l'aigua tòxica es vessés i es filtrés durant vàries setmanes. La petició del fiscal per als dos directius de Repsol Química és de tres meses de presó, multa de 1.210 euros i inhabilitació durant sis mesos per a l'exercici d'activitats relacionades amb la protecció del medi ambient. També al pagament d'uns 30.000 euros a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i 90.000 euros a la Generalitat pels treballs de protecció de la fauna del riu Francolí.

Per la seva banda, des de Repsol es nega que els vessaments siguin un fet imprudent, sinó "fortuït". A més, consideren que, des del punt de vista protocolari, el transport de l'aigua va ser del tot correcte perquè es van utilitzar els materials més adients, però que l'únic que els va fallar va ser el material. També insisteixen que es va tractar d'un fet involuntari que es va solucionar de manera immediata.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar