loader
menu

CIUTAT

L'empresa que buscarà patrocinadors per als Jocs del 2017 va ser investigada pel jutge del cas Nóos

Sergi Casado Ciutat divendres, 07 de febrer de 2014

L'empresa Octagon Esedos, guanyadora del concurs per la captació de patrocinadors per als Jocs del Mediterrani de 2017, va ser investigada, ara fa dos anys, a petició del jutge que investiga el cas Nóos, amb tota la teranyina dissenyada pel gendre del Rei, Iñaki Urdangarín, i tot el seu seguici.

Font:m.panorama.com.ve

En el comentari d'un lector del Circ a la notícia de l'adjudicació del servei a Octagon, s'adjuntaven diferents enllaços a informacions en què es relaciona directament l'empresa amb el Duc de Palma. Tant, que per exemple, va ser directiu de la companyia des del setembre de 2001 fins el gener de 2003.

L'empresa adjudicatària de buscar patrocini esportiu per als Jocs del 2017 va acaparar l'atenció del jutge que investiga tota la trama Nóos perquè havia signat un contracte amb el govern de Balears de patrocini esportiu i amb clàusules de confidencialitat que va suposar uns guanys per a Octagon d'1,2 milions d'euros durant els anys 2006 i 2007.

Segons publicava Publico.es, ara fa dos anys, el marit de la Infanta Elena va seguir vinculat, tot i que de manera indirecta, a Octagon, ja que formava part del consell d'administració de l'empresa Motorpress Ibèrica, propietària del 25 per cent d'Octagon. Sent Urdangarín un dels membres del consell d'administració de Motorpress, Octagon també va signar un altre contracte milionari amb el govern balear.

Criteris objectius i procés transparent

Fonts de l'Ajuntament de Tarragona han manifestat que pel fer d'haver estat investigada pel jutge no vol dir que sigui culpable de res. Insisteixen que el procés d'adjudicació s'ha basat en criteris objectius i transparents, i que d'Octagon tenen "molt bones referències a nivell professional".

Des del consistori, que és qui subrogarà el servei a la Fundació Tarragona 2017, també han assegurat que desconeixien que Octagon hagués estat investigada, però es remeten a que va ser la millor oferta de les tres presentades i que estava al corrent de tot.

En l'oferta tècnica, es va quedar a tan sols 1,5 punts de la primera, Aegis Media, però la proposta econòmica va ser, de llarg, la millor. Més raons esgrimides per l'Ajuntament de Tarragona per defensar el concurs d'adjudicació i també Octagon és que si haguessin comès il·legalitats, no es podrien presentar a un concurs públic.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar