loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els Xiquets de TGN mouen fitxa dins de l'escenari polític i s'adhereixen a l'Assemblea Nacional

El Circ Cultura i patrimoni diumenge, 09 de febrer de 2014

Sovint es diu que els castells constitueixen una manera encoberta i molt sugestiva de fer política; si més no, de fer país. Els castells són símbol de catalanitat, d'unió i de fer pinya; perfectament extrapolable a l'escenari polític actual del país.

Font: Xiquets de Tarragona

Els Xiquets de Tarragona han fet un pas endavant i s'han desbotonat la camisa ratllada per anunciar que estan a favor del procés sobiranista que ha de conduir cap a un nou independent. L'assemblea del dissabte 8 de febrer va aprovar l'adhesió de la colla a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) amb un total de 137 vots a favor, 4 nuls, 1 vot en blanc i 26 en contra. Els Xiquets informen que bona part dels vots s'havien emès de manera anticipada.

En una reunió molt fluïda i distesa els matalassers també van fer balanç de la temporada 2013 remarcant el gran treball fet des de totes les àrees administratives i tècniques, tal com va destacar el president, Enric Seritjol. A més, es va fer menció especial al gran treball realitzat amb altres entitats que han augmentat la rellevància de la colla dins la ciutat; un clar exemple ha estat el projecte ‘Tarragona ciutat de Castells’, entre d’altres.

Les remodelacions del local iniciades ja la passada temporada i amb caràcter de continuïtat també van ser dels temes tractats durant l’assemblea. Aquestes reformes ja són palpables al pati d’assaig amb la instal·lació de la nova xarxa i segueixen endavant a la mateixa planta i als pisos superiors.

D’aquesta manera els del carrer Santa Anna mantenen aquest 2014 les seves intencions de continuar amb les modernitzacions que des de fa uns anys els estan caracteritzant.

Arrenca la temporada

La colla matalassera va arrencar els assajos oficials divendres 7 de febrer, novament amb Roger Peiró com a cap de colla. Després de donar més de 300 camises durant els darrers tres anys, els ratllats han acumulat molts nous castellers i, segons Peiró "amb tanta gent nova les pauses llargues acostumen a ser incòmodes".

L'objectiu, moure's encara millor i acabar de sentir-se còmode amb els castells de gamma extra. "'L'any passat no estàvem preparats, però el nivell dels assajos va ser molt bo", recorda el cap de colla dels Xiquets. A partir d'ara, a treballar de cara a agafar forces i a cohesionar el grup. Abans de Setmana Santa arribarà la primera diada de l'any.

D’aquesta manera els del carrer Santa Anna mantenen aquest 2014 les seves intencions de continuar amb les modernitzacions que des de fa uns anys els estan caracteritzant.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar