loader
menu

CIUTAT

La recuperació econòmica a les comarques de TGN encara és imperceptible

El Circ Ciutat dimarts, 11 de febrer de 2014

Encara no hi ha indicis suficients per creure que la recuperació econòmica ha arribat a les comarques de Tarragona. I ho assegura un col·lectiu amb veu més que legitimada: l'Observatori Empresarial del mes de febrer que s'ha donat a conèixer a les instal·lacions de la Confederació d'Empresaris de la Província de Tarragona (CEPTA) .

Font: circdetarragona.com

L'estudi confirma que, de moment i tot i que hi ha alguns indicadors més positius que en anys anteriors, no hi ha dades econòmiques que evidenciïn un canvi de tendència real i cap a millor a la província de Tarragona.

L’elevat índex de l’atur és clarament un dels índexs més preocupants de l’estudi, unes dades que són significativament més negatives que en la resta de províncies catalanes i, d’altra banda, el respir ve donat pels bons resultats de comportament del sector turístic.

L’informe demostra, a més, que no hi ha cap indicador concloent que verifiqui que s’està produint un canvi de tendència en l’economia real a la demarcació. Així, es mantenen les restriccions creditícies: l’evolució dels préstecs hipotecaris, i la confiança empresarial no remunta: creació de societats mercantils.

En qualsevol cas, la major part dels indicadors presenten un comportament raonablement estable o d’un cert manteniment, la qual cosa pot albirar un cert canvi de tendència, si les bones notícies que està experimentant l’economia financera en termes generals es traslladen finalment a la real i, sobretot, als àmbits geogràfics perifèrics.

Per tant, l’activitat econòmica a la província de Tarragona no ha canviat encara de tendència, però alguns dels seus indicadors apunten en un sentit moderadament més positiu, que caldrà veure confirmat en el darrer trimestre de 2013.

Les xifres d’ocupació pel que resta d’exercici seran, en qualsevol cas, concloents, i si es confirma el canvi de sentit en la dinàmica de creació de nous llocs de treball, es podrà ser clarament més optimista per l’any 2014.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar