loader
menu

CIUTAT

El Port de TGN acollirà un porta avions nord-americà que fa la meitat de la Rambla

El Circ Ciutat dijous, 13 de febrer de 2014

L'Autoritat Portuària de Tarragona, i per extensió, tota la ciutat, tornaran a acollir l'estada d'un porta avions de la flota naval nord-americana, l'US Navy. Es tracta de l'USS Dwight Eisenhower, de la classe NImitz, que funciona amb propulsió nuclear i que fa de llargada 332 metres, quasi mitja Rambla Nova.

Una imatge del porta avions Dwight Eisenhower. / gayineroargentino.com

Segons ha publicat Diari de Tarragona, malgrat que la confirmació encara no és oficial, ja es dóna per fet que el buc atracarà en aigües tarragonines, a l'abril d'enguany, i que amb ell arribaran prop de 6.000 persones, entre tripulació pròpia i tropes dels grups aeris. Es tracta del porta avions més gran que haurà fet escala a Tarragona, superant les dimensions del JFK durant les seves diferents estades a la ciutat.

Algunes de les empreses que treballen dins de l'àmbit portuari ja han rebut trucades per part de representants de la Flota Naval nord-americana per tal de que s'abasteixin de productes i maquinària suficient per fer les tasques de manteniment del Dwight Ensenhower. En declaracions al Diari, el president de l'Autoritat Portuària, Josep Andreu, recorda que ja van enviar una sol·licitud al Ministeri de Defensa espanyol per oferir-se com a destí d'embarcacions d'aquestes caracteristiques.

Amb energia nuclear, però carregat de diners

El Dwight Eisenhower funciona, a més, amb propulsió nuclear; un tipus de tecnologia, segons Andreu, que també s'utilitza en l'àmbit civil. Per això, insisteix que no generarà cap residu. Una de les claus perquè l'Autoritat Portuària hagi estat l'escollida és per l'excel·lència del Pla d'Auto protecció.

La ubicació del porta avions no està decidida, però les opcions serien dues: al dic de Llevant o al de Cantàbria.

També en declaracions al Diari, el president del Port assegura que els beneficis per a l'economia de la ciutat serien elevats. Posa com a exemple, el milió d'euros diaris que va generar aquest mateix porta avions durant la seva estada al port de Palma l'any 2012. Si s'està quatre dies a Tarragona, i a més, pronostica Andreu, aquesta seria l'última parada abans de tornar als Estats Units podria fer que l'impacte econòmic encara fos superior.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar